Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Brutální útok

Policisté z oddělení hlídkové služby zadrželi dne 7. 2. 2009 ve 22:00 hodin dva muže podezřelé z trestných činů výtržnictví a těžké újmy na zdraví. 

Devětatřicetiletý muž a jeho šestatřicetiletý bratr toho dne popíjeli ještě s dvěmi osobami alkohol v domě na ulici Štramberské v Ostravě Vítkovicích. V momentě, kdy jim alkohol došel, vyrazili společně pro další, do večerky na ulici Ruské. Zde oba bratři bezdůvodně slovně napadli dva muže. Poté co napadení opustili prodejnu je oba útočnící napadli i fyzicky. Útok byl opravdu brutální. Pachatelé k němu použili údery pěstmi, kopy kolenem do břicha i hlavy a také údery pivní sklenicí do obličeje. Po tomto běsnění pachatelé zaveleli k odchodu, přičemž jednomu z poškozených odcizili ledvinku.
Policisté dorazili na místo již po odchodu pachatelů. Jednoho z poškozených však přibrali do auta a vydali se prohlédnout okolí. Dle detailního popisu se jim po krátké chvíli, na ulici Rudné, podařilo identifikovat oba útočníky. Hlídka oba bratry na místě zadržela a eskortovala na oddělení Policie ČR Vítkovice. Zde u nich policisté provedli orientační dechovou zkoušku. U obou byla pozitivní, z výsledky 1,3 a 1,5 promile alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu byli oba pachatelé převezeni protialkoholní záchytnou stanici k lékařskému vyšetření, kde lékař rozhodl a jejich umístění zde.
Výtržníci způsobili poškozeným zlomeninu čelisti, vyražení zubů, přeražení nosní přepážky a mnohočetné podlitiny. U jednoho z nich bylo dokonce nutné provést chirurgický zákrok.
Bratrům nyní hrozí za výše uvedené trestné činy trest odnětí svobody od dvou do osmi let.


Policisté žádají občany, kteří se v inkriminovanou dobu, tedy v době okolo 21.30 hodin dne 7. 2. 2009 pohybovali v okolí večerky RIO na ulici Ruské v Ostravě Vítkovicích, a kteří by mohli k popsané události sdělit jakékoliv informace, zejména pak informace o roli dalších dvou osob doprovázejících oba útočníky, aby tyto sdělili vyšetřovateli por. Mgr. Teichmannovi na tel. číslo 974 726 612, na kterémkoliv oddělení Policie ČR, či na bezplatné lince 158.

vytisknout  e-mailem