Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podnapilost ho přijde draho

LIBEREC - Způsobil si hned několik problémů. 

V prosinci minulého roku skončil na protialkoholní záchytné stanici v Liberci 26letý muž, kam byl umístěn pro silnou opilost.
Tomu však předcházela událost, kterou s mužem museli řešit policisti. Díky své silné podnapilosti rušil noční klid a i  když ho policisti opakovaně upozorňovali na  nevhodné chování, žádné výzvy si k srdci nebral. Ba naopak, začal své projevy stupňovat a začal být  agresivní  i vůči policistům. Ti proti němu použili donucovací prostředky a v poutech ho převezli na policejní oddělení. Tam s ním sepsali oznámení o přestupku proti veřejnému pořádku, který bude řešit Magistrát města Liberce. Muž byl ale stále agresivní a vulgární, a tak ho policisté po provedených úkonech převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Ale ani tam s ním zdravotníci neměli lehkou práci. Vypitý alkohol v něm vybudil agresi a muž začal ničit zdravotnické zařízení. Dostal se z připoutaného lůžka, vykopl čelo postele a následně začal tak mlátit a kopat do dveří, že nešli ani odemknout. Zdravotníci museli přivolat i zámečníka. Policisté na místě stále asistovali, aby bylo možné agresivního muže připoutat k jiné posteli.  

Po vystřízlivění musel muž pití alkoholu přes míru určitě litovat. Nejenže čelil přestupku z rušení veřejného pořádku, ale musel také zaplatit pobyt v protialkoholní záchytné stanice, a vzhledem k tomu, že ničil její zařízení, bylo mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci dle § 228/1 trestního zákoníku. I když poškozenou postel opravili zdravotníci svépomocí, oprava dveří již nebyla možná. 26letý muž je tak poškodil, že musely být nahrazeny novými. Škoda, kterou tím způsobil, činila dvacet tisíc korun.

Za jednu noc si způsobil, naprosto zbytečně, až moc problémů. Teď mu nezbyde nic jiného, než přijmout sankce, které mu hrozí.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
14. 2. 2013

 

vytisknout  e-mailem