Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Budeme stíhat dva řidiče

HODONÍNSKO: Jeden z nich na sebe upozornil dopravním přestupkem. 

Policisté na Hodonínsku budou po uplynulém víkendu trestně stíhat dva nezodpovědné řidiče, kteří sedli za volant auta, i když tam neměli co dělat.

V sobotu dopoledne dopravní policisté v Mutěnicích zastavili a kontrolovali řidiče osobního vozidla Mitsubichi. Důvodem k silniční kontrole byl fakt, že řidič neměl na vozidle rozsvícená světla. Po zastavení vozidla a předložení dokladů řidičem, cítili policisté z jeho dechu alkoholový opar. Proto se rozhodli podrobit jej dechové zkoušce. Ta skutečně prokázala, že je třiatřicetiletý řidič pod vlivem alkoholu. Na měřicím přístroji se ukázala hodnota 2,2‰ alkoholu. Tento řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí jeden rok odnětí svobody, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

Další řidič, jehož jízda skončila policejní kontrolou, zřejmě nedokázal ovládnout pokušení. Sedl totiž za volant i v době, kdy to má na dobu jednoho roku úředně zakázáno. Bzenečtí policisté tohoto šestadvacetiletého muže kontrolovali v sobotu večer při řízení osobního vozidla ve Bzenci-Přívoze. To však nebyl jeho jediný prohřešek. Při následném testu na přítomnost omamných látek v jeho těle policisté zjistili, že je pod vlivem amfetaminů. Sám řidič také užití drogy přiznal. Tohoto muže policisté obviní z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který by mohl být odsouzen až na tři roky odnětí svobody.


nprap. Petr Zámečník, 4. 6. 2012

vytisknout  e-mailem