Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Buďme obezřetní

DĚČÍN - Za každý přešlap něčím zaplatíme. 

Zanedbaná docházka

DĚČÍN - Nezletilé děvče se společně se svým rodičem opakovaně objevilo pod drobnohledem děčínských policistů.  Od loňského listopadu prověřovali okolnosti zanedbané povinné školní docházky nezletilé žákyně. Na zákonného zástupce bylo apelováno z několika stran, leč i přesto docházelo k nežádoucím absencím ve škole. Třináctého prosince loňského roku policisté zahájili trestní stíhání zákonného zástupce z důvodu zameškaných stovek vyučovacích hodin. K absolutní nápravě nedošlo, k výkyvům docházelo i nadále, což se odrazilo v rozšíření trestního stíhání v případu přečinu ohrožování výchovy dítěte sedmadvacátého února letošního roku. Žákyně od začátku školního roku dle vyjádření zástupců školy zameškala 306 hodin. 

Osádka pod "parou"

KRÁSNÁ LÍPA – Dvojice si vyrazila na ples. Přijeli vozidlem. O zpestření zábavy se postarali sami. Skončili na policejní služebně. Jelikož řidič vozu se ovlivnil požitím alkoholu, spolujezdkyně odmítla cestu zpět v původním duchu. Vzala mu klíčky od vozidla a cestu zpět se rozhodla odřídit ve vlastní režii. Nevlastní řidičské oprávnění a v době řízení byla také ovlivněna alkoholem. Ovšem na cestě ulicemi Krásné Lípy je čekalo překvapení v podobě policejní hlídky, která osádku vozu zkontrolovala. Výsledkem je sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, jehož následkům čelí od pátého března letošního roku již oba.

Prodej drog ji stáhnul

DĚČÍN - Trestnímu stíhání na svobodě čelí od šestého března letošního roku čtyřicetiletá žena z Teplicka. Policisté proti ní zahájili trestní stíhání na základě provedeného šetření, ze kterého vyplynulo, že žena měla od začátku loňského prosince do konce ledna letošního roku na Českokamenicku poskytovat drogu zvanou pervitin. Distribucí si měla přijít nejméně na devět tisíc českých korun. Policisté na případu pracovali s ohledem na přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Její počínání ji může přivodit peněžitý trest, případně až pětiletý pobyt za mřížemi.

Hlásit se to musí !

DĚČÍN - Neohlášenou změnou rodinných poměrů v rámci pobírání sociálních dávek si rodina z Děčína přivodila nechtěnou pozornost policejních inspektorů, kteří se na jejich případ blíže zaměřili. V uplynulém roce získali na sociálních dávkách o téměř šestačtyřiceti tisíc českých korun více. Ačkoliv má každý žadatel o výpomoc státu zákonnou povinnost do osmi dnů ohlásit spravujícímu úřadu důležité informace, ovlivňující nejen stanovení výše a délky finanční pomoci (např. změna bydliště, změna počtu osob ve společné domácnosti, jiné příjmy, nástup výkonu trestu, nástup do práce atd.), neučinili tak. Policejní vyšetřovatel dotčené manželské dvojici sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu a incident koncem tohoto týdne předá do rukou státního zástupce.

Neklaplo to

VARNSDORF - Podvod na internetovém bazaru od začátku března řeší varnsdorfští policisté. V polovině letošního ledna zaujala na internetovém portálu, nabízející různé zboží, oznamovatele nabídka prodeje mobilního telefonu zn. Samsung Galaxy za částku přesahující osm a půl tisíce českých korun. Zájemce na domluvený účet zaslal peníze, leč telefon ani po téměř dvou měsících nedorazil. Prodávající se odmlčel a zaskočenému oznamovateli nezbylo, než se obrátit na policisty. Ti se případem zabývají s ohledem na možný přečin podvodu.

Zde najdete bližší informace k různým druhům kyberkriminality. Zde najdete rady a informace k ochraně nejen peněženek. 
 

Děčín 7. března 2019

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem