Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Buďte obezřetní na své věci!

LOUNY - Zloději číhají i na koupalištích či u vody! 

Krásné letní počasí láká k pobytu v přírodě a hlavně ke koupání. Mnoho lidí vyráží na koupaliště či různé vodní plochy, aby se v horkých dnech osvěžili. S nimi se ale na ona místa vydávají bohužel i různí zloději a kapsáři. Vyčíhnou si nestřežený okamžik, kdy se občan vzdálí od svých věcí, a pak ho okradou. Každoročně, v tomto letním období, mají policisté s touto trestnou činností nemalé zkušenosti. Je proto naivní brát si s sebou na koupaliště drahé věci či různé cennosti a myslet si, že si toho nikdo nevšimne. Už vůbec bychom neměli mít u sebe platební karty, větší obnos peněz, drahé hodinky a fotoaparáty, šperky a velkým rizikem jsou samozřejmě i drahé mobilní telefony. 
 
Právě o mobilní telefon přišel v minulých dnech na lounském koupališti jeden tamní mladík. V nestřeženém okamžiku mu celý batoh s věcmi včetně mobilního telefonu, dokladů, peněz či platební karty odcizil dosud nevypátraný zloděj. Poškozený škodu vyčíslil na nejméně 2 850 Kč. I když byl později batoh nalezen v areálu koupaliště náhodným svědkem, minimálně mobilní telefon v něm chyběl. Na případu nyní pracují lounští policisté.
 
Policisté nabádají občany, aby na své věci byli maximálně opatrní, měli je neustále pod kontrolou a nebrali si na koupaliště žádné cennosti, o které by mohli přijít.
 
Několik zásadních rad:
  • neberte  s sebou cenné věci ( vyšší částky peněz, platební karty, nepotřebné doklady apod.)
  • před odchodem z deky či lehátka zakryjte odložené věci vhodným způsobem, aby zbytečně nepoutaly pozornost
  • požádejte  souseda, aby vám věci pohlídal
  • využijte úschoven, skříněk či trezorů, do kterých uložíte své cennosti - dejte pozor na klíček od skříňky
  • nenechávejte  cenné věci, doklady, kamery, fotoaparáty, mobilní telefon, kabelku, peněženku a jiné ve vozidle zaparkovaném u koupaliště - hrozí riziko vloupání

Nenechaví lidé jsou všude, tak jim nedávejte šanci a příležitost!

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. července 2015

 

vytisknout  e-mailem