Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Buďte opatrní na své věci!

LOUNY - O peněženky s doklady přišli v minulých dnech dva lidé. 

O peněženky s doklady přišli v minulých dnech v Lounech mladá dívka (94. ročník) a stejně starý hoch. Poškozená ji zapomněla na kapotě vozidla, když na jedné lounské benzince čerpala pohonné hmoty. Aniž by si na odloženou peněženku vzpomněla, s vozem pak odjela. Když ztrátu zjistila a na místo se vrátila, peněženka včetně dokladů, platební karty a finanční hotovosti byla pryč. Způsobenou škodu vyčíslila na 2 800 Kč.

Zmíněný mladík přišel o peněženku s finanční hotovostí, doklady, kartou pojištěnce, platební kartou a různými průkazy v šatně jednoho sportovního klubu v Lounech. Někdo mu z náprsní kapsy volně pověšené bundy tyto věci odcizil, čímž mu způsobil škodu za 1 650 Kč. Oba případy policisté šetří a po pachatelích pátrají.

Neplatí na syny

Na své nezletilé syny neplatí výživné 41letý muž z Chomutovska. Ač mu tato povinnost plyne za zákona a dále z rozhodnutí Okresního soudu v Lounech, ignoruje ji a k rukám matky žijící s dětmi na Žatecku již dluží 24 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování krkavčího otce obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy a vyšetřuje jej na svobodě.

Ze sklepa zmizela kladiva

V minulých dnech vnikl dosud nezjištěný pachatel do sklepních prostor jedné firmy v Postoloprtech a odcizil odsud dvě odložená bourací kladiva, čímž poškozené firmě způsobil škodu za celkem 43 536 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Dávky pobírala podvodně

Pětačtyřicetiletou ženu z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z pokračujícího trestného činu podvodu. Obviněná opakovaně pobírala sociální dávky – příspěvek na pěstounskou péči, přičemž se v inkriminovaném období zdržovala s dítětem v Anglii. Úřadu práce tuto skutečnost neoznámila a úmyslně zatajila a do žádosti o příspěvek uvedla, že mají bydliště na území České republiky. Dávky jí tak byly neoprávněně vyplaceny. Od roku 2012 poškodila Úřad práce o celkem 108 214 Kč. V případě, že bude odsouzena, jí hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

Další zprávy vyjdou v pátek 20. listopadu.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 18. listopadu 2015  

 

vytisknout  e-mailem