Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bundu neuhlídal

LITOMĚŘICE – Přišel o peněženku; Do chaty pro bundu; Kořist zpeněžili 

Pondělní návštěva jedné z litoměřických restaurací se mladému muži stala osudnou. Svou bundu s cennostmi si v restauračním zařízení přehodil přes židli a nevěnoval jí patřičnou pozornost. Využil toho neznámý lapka, který v nestřeženém okamžiku sáhl do kapsy bundy a přivlastnil si peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Mladík škodu vyčíslil na více jak 1 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.
 

Do chaty pro bundu
Dosud nezjištěný pachatel vnikl v nedávné době do rekreační chaty u obce Svobodná Ves. Překonal plaňkové oplocení a po rozbití okna vnikl do chaty, kterou prohledal. Jeho kořistí se stala plátěná bunda v hodnotě 200 korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude se před soudem zodpovídat z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.
 

Kořist zpeněžili
Dva muži ve věku 29 a 58let vnikli ve středu v odpoledních hodinách do neuzamčené budovy v Bohušovicích nad Ohří. V budově se středem jejich zájmu stala hliníková krytina v hodnotě 20 tisíc korun, která skončila ve sběrně druhotných surovin. Následujícího dne je policisté vypátrali a na základě zjištěných informací dotyčným sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 

26. 10. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem