Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byl to lékař?

LITOMĚŘICE – Okradl seniorku; Chtěl se obohatit; Pro kuřivo do auta 

V pondělí byla okradena 85letá žena z Roudnice nad Labem. Seniorku oslovil na jedné ulici v Roudnici nad Labem neznámý muž vydávající se za lékaře. Vnutil se do ženina obydlí pod záminkou, že jí provede zdravotní vyšetření. Požadoval po ní, aby se před prohlídkou vykoupala a on mezitím v bytě úřadoval. Využil situace a přivlastnil si zde nalezené stříbrné mince. Když přišla z koupelny, stihl jí ještě z kapsy županu odcizit v nestřeženém okamžiku šperky a poté z bytu zmizel. Důvěřivá seniorka tak přišla o více než 5 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže pátrají po neznámém „lékaři“ policisté z místního obvodního oddělení.
 

Chtěl se obohatit
Vydával se za jednatele obchodní společnosti a nabízel k prodeji prostřednictvím inzertních internetových portálů nejnovější modely mobilních telefonů za nízké ceny. Zájemci o tyto telefony mu posílali finanční částky na bankovní účet, ale telefonního přístroje se nedočkali. Takto se podařilo 27letému muži z Lovosicka získat nezákonným způsobem více jak 120 tisíc korun a oklamat více jak desítku poškozených. Obvinění pro trestný čin podvodu bylo mladému muži doručeno na sklonku uplynulého týdne a podle trestního zákoníku mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 

Pro kuřivo do auta
Pro tabákové výrobky se vloupal do vozidla v Roudnici nad Labem neznámý pachatel. Dnes v časných ranních hodinách rozbil skleněnou výplň okénka a odnesl si z vozidla zaparkovaného na ulici před domem kuřivo za více než 5 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají roudničtí policisté.
 

Cukrovinky bez placení
V pondělí byla při krádeži cukrovinek ve štětském nákupním centru zadržena 22letá žena z Nového Boru. Čokolády a další sladkosti za několik stokorun si uschovala v prodejně do příruční tašky a také do svého ošacení. Pokladnou prošla bez placení a snažila se utéct, ale zaměstnanci prodejny jí odejít nenechali. Přivolaní policisté na základě zjištěných informací ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 

Litoměřice, 22. 10. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem