Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Byl zadržen přímo na místě

Bruntál- schovával se před policisty v objektu a další události 

Byl zadržen přímo na místě
Zřejmě na základě místní znalosti a v souvislosti s častým pobytem v areálu letního dětského tábora v obci Vrbno pod Pradědem, místní část Mnichov, se rozhodl 29letý muž z Opavska dne 13.11.2012 k tomu, že toto místa opět navštíví. Bohužel celou akci si naplánoval bez oprávnění a souhlasu organizace z Opavy, která areál spravuje.
Muž krátce po 17 hodině vnikl do objektu celodřevěné chaty a to po vytlačení vikýřového dřevěného okna, které bylo zajištěné zevnitř. Zde pak pro vlastní potřebu zkonzumoval uložené trvanlivé potraviny a palivové dříví. Poškozením škoda nevznikla, pouze odcizením ve výši okolo 100 Kč.  
Na základě oznámení místních občanů o možném podezření neoprávněného pohybu v táborové chatě vyjela policejní hlídka celou věc prošetřit. Po příjezdu bylo zjištěno narušení a neoprávněný vstup. Z místa již pachatel nestačil utéct a byl krátce po půl osmé večer zadržen policisty přímo ve vnitřních prostorách objektu, kde se před hlídkou ukrýval. Muž skončil v policejní cele a následujícího dne mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Při výslechu podezřelý uvedl, že nezamýšlel nic krást ani poškodit, pouze zde chtěl pobýt. Rovněž bylo zjištěno, že se obdobného jednání nedopustil poprvé a byl již za své činy v minulosti odsouzen.
 
Vnikl do domu a odjel odtud i s kradeným vozidlem
V nočních hodinách z 13.11. na 14.11.2012 vnikl neznámý pachatel do jednoho z rodinných domů v blízkosti ulice Tyršova v obci Město Albrechtice. Po vypáčení jednoho z oken vedoucího do zahrady se dostal dovnitř. Zde prohledal přízemní obytnou část a odnesl si nalezenou finanční hotovost a fotoaparát, vše ve výši přes 17 tisíc Kč. Dále v domě odcizil klíče od vozidla VW. Následně pak s tímto vozidlem, které měla majitelka zaparkované před domem, odjel z místa neznámo kam. Po odcizeném vozidle VW bylo vyhlášeno pátrání.    
 
Nedala přednost cyklistce
V Krnově dne 14. 11. 2012 v 14:15 hodin došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Felicia s jízdním kolem a to na čtyřramenné křižovatce ulic Hlubčická, Soukenická, Sv. Ducha a Smetanův Okruh. Zde nedala řidička vozidla při odbočování vlevo přednost v jízdě v přímém směru protijedoucí 70leté cyklistce. V křižovatce došlo ke střetu přední části vozidla s předním kolem cyklistky, která následně upadla na komunikaci. Došlo k lehkému zranění (drobné zhmoždění bérce) a to u cyklistky, kterou k lékařskému vyšetření následně odvezla řidička. Alkohol byl u obou účastnic nehody negativní.
 
 
Úmysl se mu nezdařil
Policejní práce zahrnuje spoustu činností a jedna z oblastí, kterou policie příliš nezveřejňuje, jsou právě sebevraždy. Jedná se o malou výseč policejní práce, která však mimo jiné vyžaduje od policistů profesionalitu a lidský přístup.
K mimořádným úspěchům, pak patří situace, kdy se podaří policistům při výkonu jejich práce zachránit živit sebevraha nebo dokázat rozmluvit takovému odhodlanému jedinci jeho úmysl dobrovolně ukončit život. S několika takovými případy se policisté již potýkali a jedním z posledních se šťastným koncem řešili v Bruntále dne 14.11.2012.
V průběhu noci při pravidelné běžné hlídkové činnosti projížděla policejní hlídka ulicemi Bruntálu. Ve 23:30 hodin kontrolovala lokalitu ulice Jezdecká. Zde se policisté zaměřili na zaparkované vozidlo Citroen. Důkladnější kontrolou zjistili, že se ve vozidle nachází osoba, která pravděpodobně hodlá spáchat sebevraždu a to otravou výfukovými plyny. K tomuto účelu měl muž upravené vozidlo a utěsněnou kabinu. Policisté ihned reagovali a muže z vozidla vytáhli ven. Muž s hlídkou komunikoval a viditelně nedošlo k poškození jeho zdraví. Zachráněný nakonec skončil v péči lékařů. Jako důvod svého jednání muž uvedl tíživou situaci v osobním životě.
 
       
Obyvatelé jednoho z domů se nestačili divit
Neznámý pachatel se v průběhu tohoto týdne ( od 13. do 15.11.2012) zaměřil na jeden z bytových domů na ulici K. Čapka v Krnově. Bez viditelného poškození vchodových dveří se dostal do společných prostorů domu. Jednou z možností takového vniknutí pachatele mohlo být například využití nedovřených vchodových dveří. Ze suterénu prošel až do sklepního prostoru. Zde po vypáčení petlic nebo zámků u sedmi sklepních kójí odcizil odtud různé nářadí. Například se jednalo o elektrickou vrtačku, elektrický vysoušeč zdiva, sekyru, benzínovou motorovou pilu nebo oběhové čerpadlo. V jedné z kójí nalezl starší batoh, do kterého naskládal devět plechovek energetického nápoje, které si nakonec neodnesl a společně s nůžkami na plech, které rovněž zde našel, zanechal položené na podlaze u sklepních dveří. Rovněž neměl zájem ani o šest lahví domácího alkoholu, které se zde nacházely. Tyto jen přeskládal, ale neodcizil.
Vzniklou škodu poškozením a odcizení celkově vyčíslili majitelé jednotlivých sklepních kójí na částku přesahující 21 tisíc Kč.  
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 15.11.2012 
 

vytisknout  e-mailem