Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Byli postrachem chat i sklepů. Nyní jsou ve vazbě

Frýdecko-Místecko - kriminalisté dvojici obvinili. 

Celkem 26 skutků vloupání se podařilo objasnit frýdecko-místeckým kriminalistům v úzké spolupráci s kolegy z obvodních oddělení územního odboru Frýdek-Místek. Vlastní operativní činnost, vyhodnocení kamerových záznamů a stopy zajištěné na místech činu vedly k zadržení dvojice dnes již obviněných osob.

Třiapadesátiletý muž a osmadvacetiletá žena z Karvinska měli od března do začátku května letošního roku násilím vnikat především do rekreačních chat, ale také sklepů či garáží na Frýdecko-Místecku a odcizit zde vše, co mohli zpeněžit. Ve sklepech bytových domů se měli soustředit zejména na jízdní kola, v chatách pak na nářadí a elektroniku. Nebylo však výjimkou, kdy si měli odnést například i uskladněný alkohol, nepohrdli vínem, pivem ani domácí pálenkou. V jedné z chat měli také užívat a znečistit její vybavení, požívat různé potraviny a lihoviny. V další si pak měli připravovat jídlo na elektrickém vařiči s grilem. V jiné chatě zase měli nechat své oblečení a další drobné věci.

Muži je dále kladeno za vinu také vloupání do garáže v Ostravě, odkud si měl odnést různé Aku i běžné nářadí v celkové hodnotě téměř 100 tisíc korun.

Celková škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na bezmála 400 tisíc korun, škoda způsobená poškozením je téměř 140 tisíc korun. Kriminalisté dvojici obvinili z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Při výslechu trestnou činnost nepopírali, odcizené věci měli prodávat cizím lidem a za takto získané peníze si kupovat jídlo a cigarety. Byl podán podnět na jejich vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. Oba obvinění byli navíc v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost již odsouzeni. Nyní jim tak hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
4. července 2023

vytisknout  e-mailem