Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Byli zadrženi v autě i s lupem

ÚO Bruntál - Ostraváci jeli na vloupání do Jindřichova, byli zde zadrženi 

Policisté při kontrole vozidla zjistili pachatele vloupání a zadrželi je i s lupem
lup al-ce web.JPG
Ve čtvrtek 11.11.2010 ve večerních a nočních hodinách opětovně kontrolovali albrechtičtí policisté v rámci běžného výkonu služby vozidlo Fabia, které řídil 36letý muž z Ostravy. Povšimli si 41letého spolujezdce, který při druhém zastavení seděl na zadních sedačkách vozidla a choval se zvláštně. Při bližší kontrole policisté zjistili, že muž u sebe schovává věci, obal elektronické pokladny a cigarety, které pravděpodobně pochází z trestné činnosti. Oba podezřelé policisté ihned zadrželi a umístili do policejní cely. Při šetření zjistili, že se dopustili vloupání do restaurace v Jindřichově. Starší pachatel využil nepozornosti obsluhy a nechal se uzavřít na toaletách. Po odchodu personálu objekt prohledal a odcizil vnější obal elektronické pokladny, vysouvací šuplík pokladny, pořadač na peníze, odlivku, peněženku, plastové misky, ubrus, 89 krabiček cigaret různých značek a finanční hotovost ve výši 12 813 Kč. S lupem opustil restauraci oknem a odjel se spolupachatelem, který ho s připravenou fabií čekal nedaleko. Při svém odjezdu zpět do Ostravy byli oba pachatelé kontrolováni policisty z Města Albrechtic, který je následně zadrželi a většinu odcizených věcí zajistili. Oběma bylo v pátek 12.11.2010 sděleno podezření z přečinu krádeže. K trestné činnosti se oba doznali.
Starší z pachatelů před policisty při doznání zavzpomínal, že před třinácti lety se pokusil v Třemešné násilně vniknout do restaurace a byl také policisty z Města Albrechtic zadržen.
 
Nepohrdl jak sekačkou, tak jízdním kolem
Vylomením zámku na bráně pozemku u rekreační chalupy v Razové se dostal neznámý pachatel v době od 7. do 12.11.2010 k dřevěné přístavbě. Zde vypáčil okno a vnikl dovnitř. Odcizil horské kolo a benzínovou travní sekačku. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 17 tisíc Kč.
 
Zimní pneu i s disky se v tomto období hodí
Ve Václavově u Bruntálu neznámý pachatel vnikl do garáže a odcizil čtyři kompletní kola na hliníkových discích i se zimními pneu o rozměrech 185/60 R14. Při odchodu vzal ještě i plastové poklice. 27letému majiteli způsobil škodu ve výši 7 300 Kč.
 
Bral vše, co se dalo
Hornobenešovští policisté šetří vloupání do neobývaného rodinného domu v Lichnově. Pachatel zde způsobil škodu za 200 tisíc Kč. Odmontoval a vzal 12 radiátorů, kamna na tuhá paliva, kuchyňskou linku i s dřezem a plynovým sporákem, ohřívač vody, kotel na tuhá paliva. Na pozemku rozebral a odnesl kovovou konstrukci skleníku i plechová vrata ze stodoly. Při svém jednání poškodil zařízení koupelen, dveře a sádrokarton.
 
V chatce si zatopil, přespal a vzal dvě piva a zapalovače
Hornobenešovští policisté krátce po oznámení vloupání do chatky zjistili pachatele, kterého zadrželi a následně mu v pátek 12.11.2010 sdělili podezření z přečinu krádeže. 45letý muž z Šumperku vysadil v době od 8. do 9.11.2010 bránu uzamčeného pozemku u rekreační chaty v Horním Benešově na ulici Sosnova. Vypáčil vstupní dveře a vnikl dovnitř. Zde si zatopil v krbu dřívím a přespal. Při odchodu vzal dvě piva a tři plynové zapalovače. Způsobená škoda činí 144 Kč.
 
Vypil patnáct piv, tvrdý alkohol a pak sedl za volant
V pátek 12.11.2010 byli policisté přivolání k dopravní nehodě, při které se účastníci nedomluvili na zavinění a pak osádka jednoho z vozidel od nehody utekla. Přivolaní policisté je zadrželi a při dechové zkoušce naměřili přes dvě promile. Oba muži policistům tvrdili, že vozidlo neřídili a dále také uvedli, že vypili každý patnáct piv a nějaký tvrdý alkohol.
K dopravní nehodě došlo v 19,55 hodin v Janovicích na ulici Rýmařovská. 22letý muž z Šumperka se plně nevěnoval řízení vozidla Renault a přejel na vjezd k domu ležící za pravým okrajem vozovky. Zde si nevšiml jedoucího vozidla VAZ a narazil do zadních dveří. Při nehodě se lehce zranila 40letá spolujedoucí z vozidla VAZ. Při nehodě se řidič i se svým 33letým spolujedoucím, majitelem renaultu, nedokázali domluvit na škodě a zavinění s osádkou vozidla VAZ a tak z místa utekli. Rýmařovští policisté je v blízkosti nehody zjistili a tak se na místo zpátky dostavili. Uvedli, že renault neřídili a neví, kdo byl řidičem. Policisté u všech účastníků nehody provedli dechové zkoušky, které byly pozitivní u osádky z vozidla Renault. 22letému muži naměřili 2,02 a následně 2,01 promile a u 33letého hodnotu 2,30 a opakovanou zkouškou 2,34 promile. Oba muži policistům uvedli, že vypili každý 15 dvanáctistupňových piv a nějaký tvrdý alkohol. Ani jeden z nich nepředložili řidičský průkaz a doklady k vozidlu a tvrdili, že nemají ani klíče od automobilu. Svědci však jednoznačně označili jako řidiče 22letého muže. Oba muži jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve formě účastenství.
 
Pod vlivem alkoholu zneužívala linku 158
V sobotu 13.11.2010 v ranních hodinách v Krnově na ulici Opavská policisté zajistili 23letou ženu, která se zde dopouštěla přestupkového jednání a i přes upozornění svého jednání nezanechala. Několikrát měla dne 13.11.2010 zneužít tísňové linky 158, když oznamovala různé věci, které si vyžádaly příjezd policistů do restaurace. Zde však vše popírala, říkala, že nikam nevolala a i přes upozornění ve svém jednání pokračovala. Při dechové zkoušce jí bylo naměřeno 2,12 promile a tak byla zajištěna a převezena na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelá z přestupku proti občanskému soužití.
 
Nabízely hodinky, obrazy a i deky
Další případ podvodného okradení starší ženy při nabízení zboží šetří krnovští policisté. V pátek 12.11.2010 v dopoledních hodinách na ulici Chomýžská dvě neznámé ženy se dostaly do domu 66leté paní. Nabízely jí hodinky, staré obrazy a následně deky a přehozy. Jedna z pachatelek poškozenou zabavila a zakryla jí výhled tím, že před ní rozprostřela deku a druhá odcizila z obývacího pokoje finanční hotovost 350 EUR, které měla žena ve skříni v peněžence. Dále po seniorce požadovaly ještě něco k pití a k jídlu. Poškozená odcizení hotovosti zjistila až za dva dny. Způsobená škoda činí 8 845 Kč.
Popis pachatelek:
1. žena - výška cca 155 cm, stáří kolem 60 let, černé vlasy vzadu sepnuté nahoru, tmavší barvy pleti, vadný chrup-vlevo dole měla pouze jeden zub a na sobě měla oblečenou modrou mikinu.
2. žena - výška asi 170 cm, stáří kolem 50 let, vlasy sepnuté do culíku (nebyly dlouhé a měly divnou šedou barvu), žena byla silnější postavy (měla výrazně silné ruce), byla mužského typu (při prvním kontaktu vypadala jako muž), na sobě měla oblečenou modrou mikinu.
 
Vzal mandolínu i ručně vyrobenou dřevěnou kytaru
V době od 11.9. do 13.11.2010 v Andělské Hoře v zahrádkářské kolonii vnikl po rozbití okna dosud neznámý pachatel do zahradní chaty. Odcizil DVD přehrávač, dálkový ovladač na televizor, dřevěnou mandolínu a ručně vyrobenou kytaru. Způsobená škoda činí 3 440 Kč.
 
Pod vlivem alkoholu napadal družku
V sobotu 13.11.2010 ve Světlé Hoře pod vlivem alkoholu slovně a fyzicky napadal 30letý muž svou o rok starší družku. Nereagoval na výzvy přivolaných policistů a tak byl za použití donucovacích prostředků zajištěn a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 2,76 promile alkoholu a následně byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici do Opavy. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
15.11.2010

vytisknout  e-mailem