Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bylo nám ctí, pane plukovníku!

1. února roku 2 006 nastoupil do funkce ředitele Správy hlavního města Prahy PČR plk. JUDr. Petr Želásko. V těchto dnech v této funkci končí a opouští tak řady příslušníků P ČR Správy hlavního města Prahy.  

Příslušníci P ČR Správy hlavního města Prahy P ČR připravili rozloučení s panem ředitelem plk. JUDr. Petrem Želáskem na nádvoří Muzea policie v Praze 2,v ulici Ke Karlovu. Zástupci všech složek se zde sešli, aby se svým panem ředitelem rozloučili a vzdali mu čest.
Pan plk. JUDr. Petr Želásko nastoupil do své funkce se slovy: „Chci být svým lidem blíž, nechci se uzavírat do své kanceláře. Chci vědět, co se kde děje. Přeji si, aby mí lidé měli ke své práci klid a mohli ji vykonávat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ V tomto duchu vedl pan ředitel své podřízené po celou dobu svého působení. Za jeho práci i osobní přístup mu pražští policisté poděkovali 23. září.
Slavnostní ceremoniál započal v jedenáct hodin dopoledne. V té chvíli ještě nic netušící pan ředitel přijel na nádvoří muzea, kde bylo přichystáno slavnostní přivítání. Plukovník JUDr. Petr Želásko za zvuku husitského chorálu v  podání Hudby hradní stráže policie ČR vykonal přehlídku všech jednotek. Poté dostali příležitost zástupci jednotlivých složek, aby vystoupili se svými projevy. Všechny obsahovaly slova uznání, díků a všechny byly plné hřejivých slov.
Náměstek ředitele Správy hlavního města Prahy P ČR plk. JUDr. Václav Kuthan mimo jiné řekl: „Vážený pane řediteli, od první chvíle jste velmi pozorně naslouchal nejen svým zástupcům ale i všem dalším zaměstnancům. Zároveň jste nám ponechával velký prostor vyvážený odpovědností k vlastnímu rozhodování.
Váš charakter a přirozená autorita umocňovali každé vaše rozhodnutí. To bylo vždy vedeno citem do sociální oblasti s cílem vytvářet ideální podmínky pro výkon služby. Nerozhodoval jste ani nevelel, řídil jste a vedl. Stal jste se uznávaným manažerem – lídrem a etickým vzorem celé organizace.
Petře, pro mě osobně ale i pro mé kolegy byla čest s tebou pracovat!“ K těmto slovům není již potřeba nic dodávat.
Pan ředitel plk. JUDr. Petr Želásko poděkoval všem přítomným za přijetí, které se mu dostalo a řekl: „Padala zde slova o tom, co jsem všechno vykonal. Věřte, že jsem vše dělal podle svého nejlepšího svědomí, a za to, že se správa pohla někam dopředu, vděčím svým kolegům, spolupracovníkům, všem policistům, kteří svou práci vykonávají dobře a poctivě. Věřím, že za nového vedení bude správa tím, co jsem si předsevzal při svém nástupu – vlajkovou lodí české policie. Nebojte, nezemřel jsem!“

Za zvuku husitského chorálu v podání Hudby hradní stráže policie ČR vykonal závěrem pan ředitel ještě jednou přehlídku přítomných jednotek.

Fotogalerie z akce

vytisknout  e-mailem