Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byly to granáty

CHOMUTOV - Zlikvidoval je přivolaný pyrotechnik, Ze strachu lhal, S modřinami a bez brýlí.... 

Byly to granáty
Včera přijali chomutovští policisté oznámení od muže z Jirkova, že v lesním prostoru nad zahradní kolonií poblíž obce Údlice nalezl předměty, připomínající munici. Policisté místo zajistili a přivolali služebního pyrotechnika. Ten zjistil, že se jedná o dva kusy dělostřeleckého granátu a jeden kus torza nábojnice. Věci na místě zajistil a odvezl k likvidaci. Ke zranění osob ani škodě nedošlo.  
Byly to granáty.mp3
 
Ze strachu lhal
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který v minulém týdnu připravil o peníze poškozeného. Ten oznámil, že v ulici Farského, poblíž budovy bývalých lázní, k němu přistoupil neznámý muž a z ruky mu vytrhl hotovost ve výši 4200 korun, které právě přepočítával. Pak z místa utekl na neznámé místo.Policisté vyšetřování krádeže mohli nyní odložit. Zjistili totiž, že muž peníze na neznámém místě ztratil a z důvodu strachu ze své bývalé manželky si krádež vymyslel.
Ze strachu lhal.mp3
 
S modřinami a bez brýlí
Výtržnictví a poškození cizí věci vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří. Ve Vodní ulici napadl minulý týden 49letý místní obyvatel poškozeného. Rány do obličeje způsobily, že napadený skončil na zemi. Při pádu se mu rozbily dioptrické brýle za 8 tisíc korun. Zranění si vyžádalo ošetření v nemocnici Kadaň, pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Co vedlo násilníka k tomuto jednání je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Peníze, telefony, alkohol
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který využil vzniklé situace v místním baru a sebral klíče. Těmi pak odemkl zásuvku a z ní sebral peníze. K hotovosti přibral i dva mobilní telefony a několik lahví značkového alkoholu. Celková škoda se vyšplhala na téměř 12 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako krádež.  
 
Auto bez kol
Muž z Vejprt zažil nemilé překvapení. Svého fiata nechal zaparkovaného na odstavné ploše poblíž řadových garáží, když k němu druhý den přišel, zjistil, že auto je bez kol. Kdosi demontoval a následně odvezl na dosud neznámé místo všechny čtyři kompletní hliníková kola i se šrouby. Škodu stanovil na 6300 korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Z baru do nemocnice
24letý obyvatel Kadaně je podezřelý z výtržnictví. Před barem v Chomutovské ulici zaútočil ranami pěstí na poškozeného, kterého srazil na zem. Zranění si vyžádalo převoz na ošetření do místní nemocnice s následnou pětidenní hospitalizací. Okolnosti napadení vyšetřují policisté z Kadaně, v případě odsouzení může násilník skončit až na dva roky za mřížemi.
Z baru do nemocnice.mp3
 
Jezdil pod vlivem, boural a poškodil auta
V pátek v dopoledních hodinách vyšetřovali dopravní policisté jednání 31letého muže z Jirkova. Ten s vozidlem Škoda Felicia jel Dřínovskou ulicí, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost dopravně technickému stavu pozemní komunikace a při projíždění zatáčky vyjel s vozidlem vpravo, kde narazil do zaparkovaného peugeota. Ten se po rádně odrazil a narazil do dalšího vozidla. Muž nezastavil, ale pokračoval v jízdě. Opět vyjel vpravo, tentokrát narazil do renaulta, odražená škodovka ještě narazila do zaparkovaného volkswagena. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Řidič se na místě podrobil dechová zkoušce, která byla pozitivní. Nadýchal 2,23 a 2,31 promile. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí podezřelému v případě odsouzení peněžitý trest nebo ho může soudce poslat až na tři léta do vězení.     
 
28.dubna 2014  
nprap. Marie Pivková   
tisková mluvčí PIS Chomutov
tlf.974 433 207  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem