Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Byt si spletli s obchodem

CHOMUTOV - Na krádeže byli dva, Test drogy potvrdil.... 

Byt si spletli s obchodem
Od června letošního roku pátrali chomutovští policisté po totožnosti neznámého zloděje, který v ulici Kosmonautů odcizil z bytu podlahu. Majitel uvedl, že zmizelo celkem šestatřicet metrů nainstalované plovoucí podlahy v hodnotě 10 tisíc korun. Z krádeže obvinil policejní komisař dvojici pachatelů – 34letého muže z Ústí nad Labem a 39letou ženu z okresního města. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Na krádeže byli dva
Policejní komisař obvinil z několika trestných činů dva muže ve věku 32 a 37 let z Jirkova. Během prázdninových měsíců totiž vykradli ve městě dva automobily. Sebrali sadu klíčů, autorádio a odčerpali benzín. Společně pak vnikli do neuzamčené garáže u rodinného domu a odnesli střešní box. Kromě toho policisté zjistili, že další dva skutky spáchal mladší z dvojice pachatelů sám. V červenci vnikl na pozemek rodinného domu v Údlicích, kde sebral parapety, nářadí a kabely. O měsíc později odnesl ze zaparkovaného vozidla v Jirkově panel k autorádiu. K poslední krádeži si přizval na pomoc 45letého Chomutováka. Společně vnikli  v okresním městě do garáže, vrak zaparkovaného vozidla odtáhli do jirkovské garáže, tam ho rozmontovali a díly rozvezli do místních sběren. Získané peníze si rovným dílem rozdělili. Obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody si pachatelé převzali, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Test drogy potvrdil
Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy je podezřelý 23letý mladík z Kadaně. V nočních hodinách ho policisté zadrželi na parkovišti před místním marketem, kdy u sebe měl zakázanou látku pervitin. Drogy měl rozdělené do tzv. psaníček a byly připraveny pro předání dalším osobám. Muž byl zadržen, provedený test potvrdil, že je sám pod vlivem návykových látek. V případě odsouzení hrozí pachateli peněžitý trest nebo pobyt ve vězení na jeden rok až pět let.
 
Do herny po zavírací době
Obvinění z krádeže a poškození cizí věci čeká na 41letého muže z okresního města. Hlídka muže zadržela krátce poté, kdy vnikl do baru v Kostnické ulici. Uvnitř odcizil dvě krabičky cigaret v hodnotě 150 korun. Oprava poškozeného zařízení však bude stát majitele téměř 25 tisíc korun. Po nezbytných úkonech byl muž propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Další, který nechtěl do vězení
38letý muž z Jirkova si prokazatelně převzal rozhodnutí Okresního soudu Chomutov, ve kterém měl stanoven termín nástupu do výkonu trestu. Datum však ignoroval, nástupu do věznice se úmyslně vyhýbal. Policisté muže proto zadrželi a eskortovali do věznice v Litoměřicích. Navíc na něj čeká další obvinění, tentokrát z maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Z cizího se dobře nakupovalo
Návštěvu v bytě u známého v okresním města využila 26letá žena z Hradce Králové ke krádeži. V nestřeženém okamžiku mu sebrala platební kartu, kterou následně použila v několika případech k platbám za zboží v různých obchodech. Několikrát také vybrala z bankomatu hotovost, celková škoda se tak vyšplhala na 35 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté chomutovského obvodního oddělení.
 
Okradl spolupracovníky
22letý muž z Jirkova bydlel na ubytovně v obci Hradištko  společně s dalšími spolupracovníky. V době, kdy kolegové odešli do práce, jim odcizil osobní věci a následně ubytovnu opustil. V místě trvalého bydliště byl policejní hlídkou zadržen. Část z odcizených věcí byla zajištěna a vrácena majitelům. Poškození vyčíslili škodu na téměř 13 tisíc korun.  Krádež vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Čtyři na jednu
Policisté z okresního města zahájili vyšetřování trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Před časem došlo v ulici Karla Buriana k napadení ženy. Čtyři útočnice poškozenou fyzicky napadly a s útoky pokračovaly i v době, kdy žena ležela na chodníku. Zranění si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou, téměř tříměsíční dobou léčení. Obvinění si převzala nejmladší násilnice – 17letá dívka, stejné obvinění čeká i na její tři společnice, ženy ve věku 18, 21 a 39 let. Co bylo příčinou incidentu, policisté vyšetřují.
 
21. listopadu 2012 
nprap. Marie Pivková 
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem