Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Být správným rybářem není jen tak!

MĚLNICKO: Během prvního svátečního červencového víkendu proběhly kontroly rybářů a dodržování veřejného pořádku u vodních ploch. 

Kontroly vůdců plavidel a rybářů začaly již ve čtvrtek 4. července 2024 během bezpečnostního opatření Bezpečně u vody, kdy bylo zkontrolováno 11 osob (vůdců malých plavidel). Veškeré kontroly proběhly v pořádku.

Ve večerních a nočních hodinách z pátku 5. července 2024 na sobotu 6. července 2024 v rámci projektu „Být správným rybářem není jen tak“ proběhlo bezpečnostní opatření Policie ČR, kdy policisté z Obvodního oddělení Mělník ve spolupráci s rybářskou stráží ČSR MO Mělník a strážníky Městské policie Mělník vyrazili na kontrolu vodních ploch v jejich teritoriu. Jednalo se o řeky Vltavu a Labe a přilehlé vodní plochy. Hlídky se zaměřily především na kontrolu rybářů, a to zejména na dodržování ustanovení rybářského řádu. Prováděly také dohled na veřejný pořádek. Při této společné akci zkontrolovali 60 osob. Ve většině případů bylo vše v pořádku, jedné osobě byla rybářskou stráží zadržena povolenka.

Bohužel ne všichni se chovají jako správní rybáři. Rybářská stráž se setkala s tzv. „rybářem“, kterému se kontrola natolik nelíbila, až na člena stráže fyzicky zaútočil. Toto jednání je již v řešení Policie ČR - Služby kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu podle § 325 trestního zákona - násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení může být pachatel potrestán odnětím svobody až na 4 léta.

Většina rybářů vnímá kontroly pozitivně, proto se chovejme k sobě slušně, abychom se u vody cítili všichni bezpečně.

Obdobné kontroly budou i nadále pokračovat.

prap. Bc. Martina Hamplová
PČR Mělník
9.7.2024

Odkazy do noveho okna

Bezpečně na vodě

Bezpečně na vodě 

Detailní náhled

Kontroly rybářů

Kontroly rybářů 

Detailní náhled

Kontroly rybářů

Kontroly rybářů 

Detailní náhled

Kontroly rybářů

Kontroly rybářů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem