Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Být viděn

VSETÍNSKO: Včera proběhla ve Valašském Meziříčí beseda o bezpečnosti na silnici. 

Včera v podvečer proběhla ve valašskomeziříčské knihovně beseda s veřejností s policejním preventistou a krajským koordinátorem BESIP na téma – reflexní prvky.

Několik desítek lidí přilákala včerejší beseda v prostorách knihovny ve Valašském Meziříčí. Téma bylo jednoduché a stále aktuální – být viděn. Společně s krajským koordinátorem BESIP jsme zdůraznili nutnost užívání reflexních materiálů v silničním provozu a to hlavně za snížené viditelnosti. Možností zvýšit svou viditelnost a tím i bezpečnost je opravdu hodně a výrobci reflexních prvků přicházejí stále s novými nápady. Reflexní pásek tím pádem není jedinou možností. S reflexem jsou nášivky, nažehlovačky, tašky, čepice, přívěsky, klíčenky nebo tkaničky do bot. Reflexní prvky jsou v mnoha případech součástí například i sportovního oblečení a obuvi již od výrobce. Užitím reflexního prvku dáváme řidiči šanci, aby o našem pohybu v silničním provozu včas věděl a mohl tuto situaci vyřešit.

Nezůstalo jen u reflexů. Dostalo se i na rady ohledně správného chování účastníka v pozici chodce i cyklisty. Velkou část besedy zaplnily odpovědi na dotazy z této problematiky. Do detailů jsme tak probrali užívání cyklistických přileb, povinnou i doporučenou výbavu kola, užívání cyklostezky a mnohé další.

Snad naše rady přinesou užitek. Právě chodci a cyklisté jsou v silničním provozu ti nejzranitelnější účastníci, které nechrání nárazníky a plechy karosérie.

10. února 2016, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

Odkazy do noveho okna

Být viděn (1)

Být viděn (1) 

Detailní náhled

Být viděn (2)

Být viděn (2) 

Detailní náhled

Být viděn (3)

Být viděn (3) 

Detailní náhled

Být viděn (4)

Být viděn (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem