Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bytař vykradl čtyři byty

MOST - V jednom narazil na psa, zavřel ho do koupelny, sám skončil ve vazbě; V baru ukradl peněženku, peníze prohrál.  

Mostečtí kriminalisté odhalili totožnost pachatele, který se koncem ledna vloupal do čtyř bytů a obvinili z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci 43letého muže z Jirkova. Do uzamčených bytů vnikal za použití páčidla, která před tím odcizil v supermarketech. Na sídlišti Zahradní v Mostě 23. ledna dopoledne vnikl do bytu ve 3. patře. Nejprve poslouchal za dveřmi, pak zvonil, a když nikdo neotevřel, páčil dveře. Z bytu odcizil peníze. O tři dny později na sídlišti Liščí vrch v Mostě dopoledne se stejným způsobem dostal do bytu v šestém poschodí. Vyběhl na něj bojový pes, kterého zavřel do koupelny. Našel peníze a vzal i mobilní telefon. Téhož dne odjel do Ústí nad Labem , kde nejprve v obchodu ukradl páčidlo a vyhlédl si byt v panelovém domě, kde překonal vstupní dveře a uvnitř odcizil šperky a finanční hotovost. Naposledy kradl 28. ledna v Teplicích. Obdobně se dostal do bytu a z něj odnesl šperky v hodnotě 20 000 korun a finanční hotovost ve výši 28 tisíc korun. Celkem napáchal škody ve výši 74 tisíc korun. Za krádež byl již odsouzen a ve druhé polovině ledna se letos vrátil z vězení. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Odcizené peníze obviněný utratil, šperky prý zahodil, protože je nikdo nechtěl odkoupit. Soud ho poslal včera do vazby.


 

Kapsář se činil v supermarketu

Hbité prsty kapsáře úřadovaly v jednom litvínovském supermarketu. Poškozený Mostečan tam tento týden nakupoval. Až při placení u pokladny zjistil, že mu kdosi z kapsy mikiny odcizil pánskou peněženku, ve které měl finanční hotovost, osobní doklady, platební karty a další věci. Poškozený škodu odhadl na částku 4 000 korun a krádež oznámil litvínovským policistům.


 

Kvůli dluhu ukradl hrabla na sníh

S plánem něco ukrást přišel do jednoho mosteckého supermarketu 30letý muž z obce na Mostecku. V dopoledních hodinách si testoval před obchodem, co by odcizil Do oka mu padla hrabla na odklízení sněhu. Chvíli na místě otálel a poté hrabla popadl a běžel po schodech pryč od supermarketu. Netušil, že je sledován bedlivou ostrahou prodejny, která za ním vyběhla a záhy ho zadržela. Muž kradl i v minulosti a od policie si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup v hodnotě 600 korun byl vrácen zpět do prodeje. Policii uvedl, že hrabla chtěl předat dealerovi drog, u kterého má dluh.


 

Okradl ženu v baru, peníze prohrál na automatech

Nepoctivě se zachoval 33letý muž z Mostu. Byl v jednom mosteckém baru, kde okradl přítomnou mladou ženu. Ta seděla u barového pultu, kde si na židli nechala svoji kabelku. Několikrát místo opustila a kabelku nechala na místě bez dozoru. Toho Mostečan využil, nepozorovaně vnikl do kabelky a odcizil z ní peněženku. Pak provozovnu hned opustil. Šel jinam, kde prohlédl obsah kabelky, vzal si peníze a 700 korun prohrál na automatech. Po několika dnech peněženku s občanským průkazem a platební kartou vrátil do baru, kde ke krádeži došlo. Sám tam však nešel, požádal muže, kterého u objektu potkal. Kromě peněz z peněženky zmizel navíc rodný list poškozené. Policie muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Lapka ukradl za bílého dne ze zahrady led lampy

Zřejmě zloděje barevných kovů přilákaly kovové lampy umístěné na zahradě rodinného domu v obci na Mostecku tento týden. Neznámý lapka vnikl na oplocený pozemek v dopolední době, kdy v domě nikdo nebyl a ze záhonu odcizil čtyři kusy led lamp. Poškozený majitel krádež odhalil v odpoledních hodinách a ohlásil ji mostecké policii. Způsobenou škodu vyčíslil na částku 10 000 korun.


 

Slíbil vyrobit postele, zálohu však utratil

Na nepoctivého řemeslníka narazil zřejmě jeden Mostečan. Chtěl si nechat vyrobit postele a tak již loni kontaktoval muže, který mu slíbil zakázku provést. Jeho výsledné práce se však nedočkal. Muž zálohu ve výši 32 tisíc korun použil pro vlastní potřebu a postele do dnešní doby nevyrobil. Policie v Mostě, která případ šetřila, sdělila 29letému muži z Mostu podezření ze spáchání přečinu zpronevěry.


 

Most 6. února 2015

nprap. Ludmila Světláková


 


 

vytisknout  e-mailem