Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

"Bytař" z Prachaticka dopaden

Prachatice - kriminalisté dopadli muže, kterého podezírají z několika vloupání do bytů a vykradení hotelového pokoje. (Hl. schránka 974 221 116)  

Včerejším dnem kriminalisté z Prachatic učinili významnou tečku za řáděním vykradače bytů. Dopadli muže (přes dvacet let) z Prachaticka, který v tomto teritoriu, od začátku měsíce června, vykradl osm bytů a také hotelový pokoj. Muž po vloupání do zmiňovaných prostor kradl finanční hotovost, peněženky, osobní doklady, oblečení a další věci. Kriminalisté včera zahájili jeho trestní stíhání a muže umístili do policejní cely. Zároveň podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Při zlodějnách muž způsobil škodu kolem 62 000 korun.

Muž se ocitl v rukou policistů a kriminalistů po krátké honičce. V úterý nad ránem přijala Městská policie Vimperk oznámení od občana, který se pokusil zadržet mladého muže při vniknutí do svého bytu. Pravděpodobný zloděj však unikl směrem k parku a řece Volyňce. Strážníci městské policie zahájili pátrání po této horké stopě a muže dopadli poblíž nákupního střediska. Také jim se pokusil mladík utéci a tak strážníci použili pouta. Mladíka pak předali policistům.  

vytisknout  e-mailem