Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bytař zaútočil vyjímečně o víkendu

ČESKOLIPSKO - Škodu za 203 500 korun způsobil v jednom bytě panelového domu v České Lípě neznámý zloděj. Ten se do domácnosti vloupal v sobotu v odpoledních až večerních hodinách, což je dost neobvyklé. 

     V sobotu mezi 14.55 až 19.40 navštívil byt panelového domu v ulici Rudolfa Hrušínského na sídlišti Špičák v České Lípě nezvaný host. Neznámý nejprve vypáčil dveře do chodbičky před  bytem a pak stejným způsobem i vstupní dveře do domácnosti. Tu pak celou prohledal a odnesl si z ní 150 000 korun v hotovosti a  zlaté i stříbrné šperky včetně značkové bižuterie v celkové hodnotě  38 500 korun. Oprava vypáčených dveří přijde na  dalších 15 000 korun.

     Zvláštní je, jakou dobu si k vloupání do bytu zvolil. Hodně přitom riskoval. Většina bytařů napadá cizí domácnosti v čase, kdy bývají jejich obyvatelé v zaměstnání, tedy v pracovní dony v čase mezi 7.00 a 14.00 hodin. Mohl ho tu velmi pravděpodobně vyrušit někdo z nájemníků. Riskování mu ale zřejmě nečiní  větší potíže. Bylo by proto  dobré, aby si  obyvatelé panelových bytů všímali i o víkendu ,  kdo se  v jejich domě pohybuje.

     Vzhledem k výši způsobené škody případ objasňují českolipští kriminalisté,  specializovaní na problematiku vloupání do bytů a domů. Ti už zahájili úkony trestního řízení pro tři trestné činy, které v této souvislosti pachatel spáchal,  a to pro krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Pokud bude dopaden, hrozí mu nejdelší trest za krádež,  za kterou ho soudce může poslat až na pět let za mříže.

 

por. Bc. Ivana Baláková
10. února 2014

 

vytisknout  e-mailem