Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bytaře pomohli odhalit nájemníci domu

ČESKOLIPSKO - V rukou policistů skončil včera 21letý mladík, který se vloupal do bytu v Novém Boru. 

Včera kolem 6.45 se do bytu panelového domu na ulici T. G. Masaryka v Novém Boru vloupal zloděj. Ten použil k překonání dveří svou fyzickou sílu a vrazil do nich několikrát takovým způsobem, že rozlomil zámek. V domácnosti ho zajímala hlavně výpočetní technika, kterou si připravil k odcizení. V tom, aby odešel s celou počítačovou sestavou v hodnotě 22 200 korun mu zabránila přivolaná policejní hlídka. 

Ta přijela na místo včas jen díky obezřetnosti nájemníků, kteří uslyšeli u sousedů podezřelé  rámusení a zavolali tísňovou linku 158. Policisté zjistili, že se jedná o teprve 21 letého mladíka z Jablonného v Podještědí, a co víc ! Při výslechu na policejní služebně se  kriminalistům přiznal k tomu, že má na svědomí ještě další dvě vloupání, a to  z 5. července loňského roku a z letošního 3. dubna. V obou těchto případech navštívil  byt svých bývalých známých ve Sklářské ulici v Novém Boru v době jejich nepřítomnosti a okradl je o finanční hotovost ve výši 21 000 korun. Odcizené peníze, jak uvedl do protokolu, tehdy všechny prohrál na automatech v České Lípě.

Mladík byl přitom v době krádeží v podmínce, kterou mu v březnu 2014 uložil Okresní soud v České Lípě za jeho předchozí majetkovou trestnou činnost. Podmínka mu končí až v říjnu letošního roku. Kriminalisté ho na základě nových skutečností obvinili z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Pravomocný podmíněný trest z loňského roku byl osmiměsíční. Nyní mu nově hrozí už tříletý trest odnětí svobody a porušení stanovené zkušební doby mu před soudem příliš neprospěje.

1. 7. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem