Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bytoví zloději se činili

LIBEREC - Kradli v Liberci i v Novém Městě pod Smrkem. 

Během pátku "zaměstnávali" policisty bytoví zloději. Vykradené byly byty v Liberci, ale i v Novém Městě pod Smrkem.
Vloupání do dvou bytů v ulici Malátova v Pavlovicích oznámili v pátek odpoledne na policii jejich majitelé. Zloděj vykradl dva byty v 6. patře, a to v době, kdy jejich majitelé nebyli doma. Z bytů zmizel notebook a jedenáct tisíc korun. Zloděj si s sebou vzal i dětský řetízek s přívěškem. V případě těchto dvou vloupání se škoda vyšplhala až přes 55 tisíc korun. Velkou škodu totiž zloděj způsobil na dveřích obou bytů. Poškození každých z nich bylo odhadnuto na patnáct tisíc korun.

K podobné trestné činnosti došlo téhož dne i na Novoměstsku. I tam došlo k vykradení dvou bytů, a to v panelovém bytě v 5. patře. Z jednoho z nich zmizely šperky za deset tisíc korun. Z protějšího bytu vzal zloděj 70 eur. I s poškozením dveří byla škoda vyčíslena na dvanáct tisíc korun.

Oběma těmito případy se intenzívně zabývají policisté z místních obvodních oddělení - Ruprechtic a Nového Města pod Smrkem - spolu s kriminalisty. Pokud se jim podaří bytové zloděje vypátrat, hrozí jim obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem