Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bytový fantom dopaden

TEPLICE - Využíval otevřených oken; Místo hub našel granát... 

Bytový fantom dopaden
   Obyvatelé přízemních bytů už budou moci spát klidněji. Policistům z Obvodního oddělení Trnovany se podařilo objasnit sérii krádeží, kterých se dopouštěl 23letý muž z Teplic. Od července letošního roku nejméně v deseti případech využil pootevřených oken, kterými vnikl do bytů převážně v teplické části Trnovany. Odnášel si hlavně peníze, šperky a menší elektroniku jako notebooky, mobilní telefony a fotoaparáty. Zloděj kradl v dopoledních hodinách i v noci, kdy majitelé bytů klidně spali. Celková škoda na odcizených věcech dosáhla částky 222 tisíc korun. Teď hrozí lapkovi za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Místo hub našel granát
     Vyrazil si na houby a místo toho našel granát. Houbař, který včera vyrazil do lesů nad Horní Krupkou hledat dary lesa, narazil na nečekaný úlovek. V lesním porostu našel granát německé provenience z druhé světové války. Ihned přivolal hlídku policie, která místo nálezu zajistila a povolala pyrotechnika. Ten munici převezl k likvidaci. Houbař naštěstí postupoval správně, na místo přivolal policii a s nalezenou municí nijak nemanipuloval.
 
Nechtěl za mříže
     Podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili policisté 33letému muži z Bíliny. Byl totiž odsouzen hned dvěma soudy k nepodmíněným trestům odnětí svobody a to v délce 12 a 18 měsíců. Za mříže se mu však nechtělo a přes výzvu k nastoupení trestu se do věznice nedostavil. Letošní léto tak sice strávil na svobodě, ale k již vysloveným pravomocným trestům mu může soudce přičíst další tři roky, které může strávit ve vězení.
 
Teplice, 17. 9. 2010, nprap. Daniel Vítek
 
 

vytisknout  e-mailem