Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bývalé přítelkyni roztrhal oblečení

MOST - Tím to ale neskončilo.  

 

Policisté z Meziboří viní 26letého muže z trestného činu porušování domovní svobody. Podle nich neoprávněně vnikl a setrval v bytě bývalé přítelkyně. Na triku má mít i poničení jejích osobních věcí. Žena v polovině června po návratu domů v bytě našla spoušť. Dílem mladého Litvínovana mělo být roztrhání většího množství oblečení. Údajně byly zničeny několikery plavky, trička, kraťasy a další věci. Žena navíc zjistila nalití Sava do pračky. Díky tomu bylo znehodnoceno vyprané prádlo. Hodnota zničených oděvů byla vyčíslena na dva tisíce korun. Poslední kapkou bylo rozbití mobilu. K tomu mělo dojít před několika dny v bytě poškozené. Bývalý přítel měl ženě z kapsy kalhot vytáhnout telefon, ve kterém si zřejmě chtěl prohlédnout obsah. Nepovedlo se a mobil tedy vrátil. To se mělo stát před obydlím poškozené. Náhle měl muž bývalou přítelkyni „dostrkat“ do bytu, kde jí měl vytrhnout telefon a praštit s ním o zeď. Potom odešel. Rozbitím přístroje vznikla škoda jeden tisíc korun. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, muž si už převzal sdělení podezření.


 

Řešení sporu kvůli ženě mělo dohru na policii

Policejní komisař trestně stíhá 36letého Mostečana. Obvinil ho z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví. Muž měl o několik let mladšímu Mostečanovi poničit auto a při tom mu ještě vulgárně nadávat. Událost se datuje do druhé poloviny června. Obviněný měl poškozeného vyhledat a tím chtěl zřejmě řešit spor kvůli bývalé partnerce. S tou údajně v tu dobu udržoval poměr poškozený. Situace se vyhrotila natolik, že 36letý muž zaťal pěst a měl praštit do auta. Podle výpovědí u toho z úst obviněného na adresu soka padaly velmi hrubé výrazy. Promáčklina na autě byla vyčíslena na částku dvacet tisíc korun. Policie na případu nadále pracuje. V případě uznání viny obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


 

Pachatel se nadřel, kabel ale nakonec neukradl

Obrničtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který chtěl na Mostecku ukrást kabel ukrytý pod zemí. Nenechavec se kvůli tomu musel docela i nadřít, kýžený lup ale nakonec neodnesl. Při kopání totiž došlo ke zkratu a následnému požáru kabelu a okolního travnatého porostu. O urychleném opuštění místa svědčí policisty nalezené pracovní náčiní, které tam po sobě neznámý „dělník“ zanechal. Ten předtím stihl vykopat asi šestimetrovou strouhu. Škoda byla předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun. Případ je veden jako trestný čin krádeže ve stádiu pokusu.


 

Někdo zničil 11 dopravních značek, policie po něm pátrá

Po neznámém ničiteli jedenácti dopravních značek pátrají policisté. K činu došlo v době od 19. července 2013, 19. hodiny, do 20. července 2013, 19,54 hodin, podél komunikace vedoucí od hotelového domu Koldům v Litvínově až do města Lom – ulice Podkrušnohorská. V Lomu je poničeno více značek. Pachatel dopravní značení zabarvil stříbrnou barvou. Policie případ šetří jako sprejerství - trestný čin poškození cizí věci.

V souvislosti se šetřením případu se policie obrací na občany se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém pachateli či pachatelích. Pokud by někdo mohl sdělit jakoukoliv informaci, která s činem souvisí, ať zavolá na bezplatnou linku 158, Možností je také oznámení přímo na Obvodním oddělení Litvínov nebo na Policejní stanici Lom, která případ převzala.


 

O kabelku přišla při vykonávání potřeby

Při vykonávání potřeby přišla o kabelku žena z Mostu. V nočních hodinách byla v centru města a nutně potřebovala na toaletu. Využila k tomu křoví. Svoji tašku si přitom odložila tak, že na ni vůbec neviděla. Když vyšla z porostu, zahlédla už jenom mizející postavu, nového majitele její kabelky, mobilu a dokladů. Poškozená tak přišla o majetek v hodnotě osm set korun. Policie případ šetří jak přestupek proti majetku.


 

Zatímco odnášela nákup, zloděj jí ukradl kabelku

S kabelkou se rozloučila i další Mostečanka. Připravil ji o ni neznámý nenechavec. Žena zaparkovala před domem v Mostě auto a vyndávala nákup. Při tom ji vyrušil telefonický hovor. Kabelku si nechala položenou u vozu a během telefonování si postupně odnášela nakoupené zboží. Když se pro ni vrátila, už tam nebyla. Pachateli k získání majetku v hodnotě 6.620 korun stačilo pět minut. Poškozená kromě kabelky postrádá ještě peněženku, finanční hotovost, doklady, platební kartu a klíč od auta. Policisté mosteckého obvodního oddělení skutek šetří jako trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Z budovy zmizela klimatizace

Klimatizační jednotka zmizela z objektu na třídě Budovatelů v Mostě. Zasloužil se o to někdo neznámý, který tím majiteli způsobil dvacetitisícovou škodu. Policisté po pachateli pátrají. V případě dopadení ho čeká postih za trestný čin krádeže.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

24. července 2013

vytisknout  e-mailem