Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bývalou přítelkyni napadl a okradl

SOKOLOVSKO – Předtím jí několik měsíců prodával pervitin. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve jednadvacetiletého místního mladíka, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Obviněný měl od září roku 2020 do července letošního roku poskytovat své přítelkyni drogu pervitin. Během té doby jí měl drogu bezplatně poskytnout v téměř dvou desítkách případů.

Na konci července 2022 měl mít obviněný mladík spor se svou už bývalou přítelkyni, které prodával zmiňovaný pervitin. Před panelovým domem v Sokolově jí měl krátce po poledni fyzicky napadnout několika údery. Poté jí měl začít vulgárně nadávat. Žena si měla ze strachu z dalšího fyzického napadení sednout na zem a muž jí měl po chvíli několikrát kopnout do oblasti hlavy, kterou si kryla rukama. Do stejného místa jí měl následně udeřit i pěstí. Po tomto útoku měla žena zůstat ležet na zemi a mladík se k ní měl nahnout a z kabelky jí odcizit mobilní telefon. Když poté mladík uviděl, že k nim běží třiapadesátiletý muž, který na něj měl z dálky křičet, aby svého jednání zanechal, tak z místa utekl.

Příliš daleko ale neutekl, protože o několik ulic dále byl zadržen policejní hlídkou.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva
4. 8. 2022

vytisknout  e-mailem