Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bývalý zaměstnanec si chodil do penzionu pro alkohol

ÚO Bruntál - krádeže dřevní hmoty, neposílala dítě do školy a jiné..... 

Do strojírenské dílny šel pro barevné kovy
Ve středu 14.9.2011 oznámil 47letý majitel vrbenským policistům vloupání do své strojírenské dílny ve Vrbně pod Pradědem na ulici Sklárenská. Pachatel vnikl do areálu bývalých skláren, kde se dílna nachází a násilně se dostal dovnitř. Odcizil 60 kg dílců různých tvarů- mosazných ,měděných a bronzových. Dále sebou přibalil i přes 50 metrů měděného kabelu. Způsobená škoda činí 18 500 Kč.
 
Neposílala dítě do školy
Trest odnětí svobody až na dva roky hrozí 46leté ženě z Rýmařovska, které policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu ohrožení výchovy dítěte. Toho se měla dopustit tím, že od 19.4. do 14.6.2011 neměla řádně dbát na plnění povinné školní docházky její nezletilé dcery. Dívka za tyto dva měsíce zameškala celkem 39 hodin, všechny jsou neomluvené. Se školou žena i přes urgence nespolupracuje.
 
Bývalý zaměstnanec do penzionu chodil tajně na alkohol, byl přistižen majitelem
Rýmařovští policisté v těchto dnech sdělili podezření 64letému muži z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že měl vnikat v době od 12. do 19.7.2011 do restaurace v Malé Morávce, kde byl předtím zaměstnán a z lednice měl postupně odnášet různý tvrdý alkohol. Majitel měl podezření, že v podniku dochází k odcizení alkoholu a tak si na pachatele počkal. Dne 19.7.2011 podezřelého muže u lednice přistihl. Přivolal policisty, kterým se pak muž doznal ještě k dalším šesti případům, kdy v pohostinství byl a odnesl z lednice různý alkohol. Podezřelý muž chodil ve výše uvedené době, kromě jednoho případu, do restaurace pro alkohol každý den. Způsobená škoda činí 1 800 Kč.  
 
Auto není trezor
O tom, že auto není trezor a zloděje lákají viditelně odložené věci v automobilech se majitelé bohužel přesvědčí až tehdy, když je pozdě a takový případ se jim samotným stane. Na naše neustálá varování, aby lidé nenechávali cenné věci a peněženky viditelně ve vozidlech , někteří stejně nereagují a zřejmě si říkají, že se jim to nemůže stát. Pachatel či pachatelé využijí i několika málo minut a vniknou do zaparkovaných vozidel, kde odložené věci odcizí. 
V Rýmařově dne 14.9.2011 využil pachatel necelých 15 minut, kdy se majitel vzdálil od zaparkovaného vozidla Mitsubishi a rozbil na autě okno. Vnikl dovnitř a odcizil na sedadle položenou peněženku. V ní byla finanční hotovost 5 tisíc Kč, doklady a platební karta. Způsobená škoda činí 7 tisíc Kč.
 
Majitelé přišli na domě o okapy i svody
V době od 14.8. do 14.9.2011 v Horním Benešově přímo na Mírovém náměstí pachatel odcizil na jednom z domu celkem 11 metrů měděných okapů a svodů. Majiteli způsobil škodu ve výši 10 tisíc Kč.
 
S fordem najel za krajnici a několikrát se přetočil přes střechu
Ve 14,30 hodin dne 14.9.2011 mezi obcemi Bruntál a Milotice nad Opavou jel 24letý muž s vozidlem Ford Tranzit. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou najel za pravou krajnici, kde přejel přes směrový sloupek. Tímto manévrem ztratil nad vozidlem kontrolu a vjel do silničního příkopu. Zde se několikrát přetočil přes střechu a zůstal na pravém boku. Při havárii nedošlo ke zranění osob. Způsobená škoda činí na vozidle 200 tisíc Kč. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. 
 
Vytěženou dřevní hmotu jim někdo odcizil
Krnovští policisté přijali včera 14.9.2011 hned dvě oznámení o krádeži vytěžené dřevní hmoty z lesních skládek dřeva.
Mezi Krnovem a Bruntálem od 9. do 14.9.2011 pachatel odcizil a odvezl 4 metry čtvereční vytěžené a uložené smrkové kulatiny v hodnotě 7 200 Kč.
Druhý případ se stal ve Vráclavku a to ve stejnou dobu, kde zmizelo 5 metrů vytěžené smrkové kulatiny. Zde vznikla škoda ve výši 9 tisíc Kč.
 
Opět muž neuhradil svou útratu
Další obsluha restauračního zařízení, tentokrát v Krnově, se setkala s 36letým mužem z Albrechticka, který si v pohostinstvích dává různé nápoje a cigarety a pak sdělí, že nemá na útratu. Ve středu 14.9.2011 muž navštívil bar na ulici Opavská, kde si objednal a vypil různé nápoje a vykouřil cigarety. Účet v celkové hodnotě 395 Kč však obsluze odmítl zaplatit a odešel.
Prozatím tyto případy policisté šetří jako přestupky proti majetku.
V souvislosti s těmito případy opět upozorňujeme, aby zaměstnanci prováděli u hostů placení jejich útraty průběžně a byli tedy více obezřetní. 
                                                                                      
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
 15.9.2011

vytisknout  e-mailem