Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

CARAVELLA terčem vandala

TRUTNOVSKO - Ze sklepu zmizela horská kola 

Ve čtvrtek večer 7. 3. 2013 vyjížděli trutnovští policisté do Nových Dvorů, kde dosud neznámý vandal poškodil jedno ze zde zaparkovaných osobních motorových vozidel. Policejní hlídka na místě šetřením a následně provedeným ohledáním dopravního prostředku zjistila, že neznámý pachatel v průběhu několika posledních hodin rozbil u automobilu Volkswagen výplň jednoho z oken a navíc poškodil karoserii. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 25 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí vandalovi trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 Ve čtvrtek dopoledne 7. 3. 2013 trutnovští policisté zaprotokolovali případ násilného vniknutí do sklepa, ze kterého zloděj či zloději odcizil dva bicykly. K uvedenému případu došlo na Horním Předměstí v Křižíkově ulici. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že nenechavec po násilném vniknutí do uzamčeného prostoru z tohoto odcizil horské jízdní kolo značky APACHE a horské jízdní kolo značky ROCKMACHINE. Poškozený vyčíslil škodu na částku 17 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky. Místní policisté po zloději a odcizených bicyklech intenzivně pátrají.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, kteří by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti.
por. Bc. Udo Ertner
8. 3. 2013 v 10:45

vytisknout  e-mailem