Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čarodějnice a mládež

Policisté si všímali podnapilých dětí 

čarodějnicečarodějnice
Policisté z Obvodního oddělení v Jaroměři se zaměřili se svoji kontrolou na čarodějnickou noc. Od osmé hodiny večerní až do časných hodin prvního májového dne se vydaly hlídky na místa pálení ohňů.
 
Nezajímalo je ani tak teplo plamenů čarodějnických ohýnků hřející zvenčí, ale spíše to, co zahřívá děti a mladistvé návštěvníky oslav uvnitř. Do kontrolní akce se zapojila i místní městská policie a odbor sociálních věcí. Společně zkontrolovali 5 kulturních akcí, dechovou zkoušku na alkohol absolvovali všichni přítomní náctiletí „čarodějové a čarodějnice“. 
 
Z celého počtu 40 zkontrolovaných mladistvých jich 6 mělo dechovou zkoušku pozitivní, přístrojem naměřené hodnoty se pohybovaly v průměru okolo 0,3 promile, tedy žádného vyloženého dětského opilce policisté na oslavách neobjevili. Zjištěné přestupkové jednáníí policisté předají k dalšímu řešení na městský úřad.
 
Muži zákona se zaměřili nejen na samotnou kontrolu dětí a mladistvých, ale také zjišťovali, kdo jim alkoholické nápoje zakoupil nebo věnoval. V této souvislosti zaevidovali jeden přestupek, který také předají k dořešení místnímu městskému úřadu. Ilustrační foto policie
 
por. Bc. Eva Prachařová
2. 5. 2011

vytisknout  e-mailem