Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čas strávený za mřížemi se mu do zákazu řízení nepočítal

NÁCHODSKO - Přistižený neřidič měl navíc na voze namontované registrační značky odjinud  

dopravní policista a logo PČR
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude muset zodpovídat 37letý muž z Hradce Králové, kterého policejní hlídka přistihla ve středu 16. ledna 2013 za volantem osobního vozu, ačkoli tam neměl co dělat.
 
Muž, který v automobilu Škoda Fabia přijížděl do České Skalice do obce Zájezd, byl policisty nemile zaskočen. Snažil se s vozem zmizet před projíždějící hlídkou do boční uličky, únikový manévr mu však nevyšel a musel zastavit. Hned vzápětí se ukázalo, že mužovy zaječí úmysly mají velmi dobrý důvod. Nejen, že kontrolujícím policistům nepředložil svůj řidičský průkaz, ale lustrací odhalili, že muž má vysloven zákaz řízení a jeho červená Fabia má registrační značky jiného vozu.
 
Zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu tří let mu byl vysloven sice již v listopadu 2008 a měl by tedy trvat jen do listopadu 2011, ale protože přistižený výtečník strávil tyto následující tři roky ve vězení, do zákazu řízení se mu nezapočítaly. Policisté proti němu jkeště tého dne zahájili zkrácené přípravné řízení a neposlušný řidič neřidič může jen doufat, že ho soudce nepošle zpět za mříže, a to až na tři léta. Zbývající necelé dva roky zákazu by se mu tím opět odsunuly až po vykonání současného trestu.
 
Ilustrační foto/Archiv Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
17. ledna 2012 ve 14:30

 

vytisknout  e-mailem