Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čáslavští policisté mají dobré jméno

Občané si již na jejich preventivní aktivity zvykli 

    

11
22
33
44
55
Dne 7.6. 2011 v dopoledních hodinách policisté z čáslavského obvodního oddělení  pprap. Stanislav Krajíček a stržm. Martina Mrňáková využili blížícího se konce školního roku k tomu, aby v rámci naplňování programu Community policing uskutečnili besedu v Základní škole Vlkaneč, zaměřenou na vlastní bezpečnost a slušné chování v době blížících se letních prázdnin. Žáky různých věkových kategorií seznámili s množstvím nástrah a nebezpečí, kterých je třeba se vyvarovat a předcházet jim. Nezapomněli připomenout i škodlivost kouření cigaret, popíjení alkoholu a hraní na výherních automatech, a zdůraznili zákonnou hranici věku pro užívání těchto produktů a činnost policistů při provádění častých kontrol nejen v pohostinstvích a restauracích.
Ke konci přednášky byl dán prostor pro dotazy žáků na práci POLICIE ČR, na výstroj a výzbroj, kterou jim policisté nejen ochotně ukázali a představili, ale děti měly možnost si ji dokonce osobně vyzkoušet.
Na počátku nového školního roku v měsíci září si policisté – „okrskáři“ ověří, jak byla jejich slova brána vážně a zda „padla na úrodnou půdu“. O tom, že jsou čáslavští policisté vůči veřejnosti vstřícní a odpovědní, občané dobře vědí a jsou pro to rádi. Z velké části je to zásluha přímo vedoucího tohoto oddělení npor. Mgr. Lubomíra Vilímka.
 

por. Mgr. Vendulka Marečková

13. 6. 2011

vytisknout  e-mailem