Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Část peněz si nechávala pro sebe

KROMĚŘÍŽSKO: Využila je na úhradu svých závazků.  

V předešlých dnech zahájil komisař oddělení hospodářské kriminality trestní stíhání proti pětatřicetileté ženě z Bystřicka a to pro trestné činy zpronevěra a podvod.
 
Obviněná jako obchodní zástupkyně pražské společnosti uzavřela s několika klienty smlouvy o půjčce. Zákazníci se tímto zavázali hradit týdenní splátky, které od nich žena pravidelně vybírala. Získanou hotovost si však částečně nechávala pro sebe, využila ji pro svou potřebu. Za dobu, po kterou pracovala u společnosti, narostl schodek ve svěřených finančních prostředcích na více jak 300 tisíc korun. Dále se žena ve třech případech dopustila podvodu tím, že sjednala smlouvu o půjčce s klienty, kteří o tom nevěděli. Využila jejich osobní údaje. O všem se dozvěděli až v době, kdy je upozornila společnost, že nehradí splátky. Žena tak získala více jak 100 tisíc korun. Finanční prostředky využila na uhrazení závazků z předchozích let.
 
Kriminalisté na případu usilovně pracovali, vše zaevidovali, nashromáždili potřebné informace a důkazy. Pětatřicetileté ženě nyní hrozí až tři roky vězení.
 
20. května 2011, nprap. Ing. Barbora Balášová
 
 

vytisknout  e-mailem