Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Část peněz utratil

DĚČÍN - Policisté dopadli vykutáleného pomocníka. 

Rychle a precizně
 
DĚČÍN - Podmokelští policisté druhého března letošního roku sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 39letému muži z Děčína, jenž  byl díky včasnému a profesionálnímu  děčínských policistů odhalen a zadržen. Krátce po dvanácté hodině dopoledne obdržel operační důstojník informaci, že v děčínském obchodním domě v Uhelné ulici došlo ke krádeži peněženky.  Tamní zákaznice požádala o pomoc při dosažení na zboží ve vrchních policiích muže stojícího opodál. Ten nelenil, seniorce pomohl a kávu jí podal. Při odkládání zboží si zákaznice všimla, že jí v kabelce chybí peněženka, kterou měla uschovanou v kabelce na vozíku. Její pomocník mezitím spěšně odcházel. Bohužel i s její peněženkou, ve které kromě finanční hotovosti byly i doklady. Vzápětí zavolala na linku 158, kde její oznámení předali policejní hlídce, která se nacházela nedaleko místa události. Strážcům zákona se podařilo nejen odhalit osobu nekalého pomocníka, ale také ho zadržet, zajistit část finanční hotovosti a nalézt zcizenou peněženku. Dopadený nenechavec ji při cestě z obchodního domu odhodil nedaleko místa činu. Jelikož to není jeho první přešlap, hrozí mu přísnější trest...
 
Čelí pomluvě
 
DĚČÍN - Pichlavé poznámky a nepodložené informace stály u zrodu přečinu  pomluvy, kterému od pětadvacátého února letošního roku čelí devětačtyřicetiletá žena z Děčína. Ve svých veřejných prohlášeních ohledně činnosti členů děčínského sportovního klubu uváděla skutečnosti, které  jeho  členy v očích veřejnosti očerňovaly, mohly způsobit nedůvěru a v ostatních vzbuzovat pocit na neférové jednání. Její nepříjemné, více jak dvouleté, počínání nakonec vyústilo v policejní prověřování, na jehož konci dospěla v závěru letošního února policejní vyšetřovatelka ke sdělení obvinění.  Obviněné ženě hrozí až dvouletý trest odnětím svobody nebo zákaz činnosti.
 
Napadl ho a zranil
 
VARNSDORF - Devatenáctiletý mladík z Varnsdorfu čelí od konce února 2015 obvinění z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Loni v polovině listopadu fyzicky napadl nezletilého chlapce, který  skončil v péči lékařů. K potyčce mělo dojít ve Varnsdorfu na křižovatce ulic Krkonošská a Tiskařská mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou odpoledne. Policejní vyšetřovatelka během prověřování neodhalila žádnou překážku, a tak zahájila trestní stíhání, které je vedeno na svobodě. Mládenci hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.  
 
Štěstí v neštěstí
 
DĚČÍN - Za zábavu někdy člověk zaplatí víc, než původně čeká. Mladý oznamovatel se byl před časem pobavit v hudebním klubu v Želenicích. Během pobytu v hudebním klubu přišel o mobilní telefon v hodnotě dvanácti tisíc českých korun. Značkový iPhone byl posléze nalezen  u třetí osoby, která si ho od překupníka zakoupila za šest tisíc korun. V průběhu prověřování vyšlo najevo, že telefon nalezla ještě ten den na parketě mladá žena. O navrácení nálezu jejímu majiteli neuvažovala, a tak dnes čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu zatajení nálezu, za který jí hrozí trest odnětím svobody v délce do jednoho roku nebo zákaz činnosti.
 
 
Děčín 3. březen 2015 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem