Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Čekají marně

OLOMOUCKO - Za zboží zaplatili, nic však nedostali. 

Koncem září nabízela zatím neznámá osoba prostřednictvím jednoho z internetových portálů k prodeji nový mobilní telefon Apple iPhone SE za 9 000 korun. Na tuto nabídku zareagovala 21letá žena z Olomoucka, která po proběhlé emailové komunikaci zaslala předem smluvenou částku na účet prodávajícího. Do dnešního dne však žádný mobil ani případně vrácené peníze neobdržela a prodávající s ní přestal komunikovat.

Stejnou nemilou zkušenost má i 40letý muž z Olomoucka, který obdobným způsobem zareagoval koncem července na inzerát, uveřejněný na jednom z internetových portálů, který nabízel k prodeji palivové dřevo. 40letý muž o dřevo projevil zájem a prostřednictvím emailové komunikace si objednal 7m3 dřeva za 9 030 korun. Tuto částku také zaslal předem na účet prodávajícího. Do dnešního dne však žádné dřevo, ani vrácené peníze nemá a prodávající s ním nekomunikuje.

V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

17. října 2016

vytisknout  e-mailem