Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Celkem 6 případů vloupání do vozidel objasněno

Bruntálsko - policisté sdělili podezření dvěma mladíkům a další zprávy  

 
Znamenitou práci předvedli policisté obvodního oddělení v úzké spolupráci se službou kriminální policie a vyšetřování v Bruntále. Operativně vedeným prověřováním policisté získali klíčové informace, které je dovedly ke konkrétním dvěma osobám ve věku blízkém 23 let.
 
Vrchní inspektor bruntálské policie dne 24.04.2013 mužům sdělil podezření z přečinu krádeže a jednomu navíc, který se sám dopustil pěti krádeží vloupáním také podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Trestných činů se měl dopustit jeden z dvojice v Bruntále na různých místech tím, že v pěti případech a to v době od února do dubna 2013 odcizil z řádně uzamčených vozidel různých značek věci jako například peněženky s různě vysokým finančním obnosem, platebními kartami a osobními doklady, také notebooky, batohy atd. Poslední krádež vloupáním měl uskutečnit společným úmyslným jednáním s dalším mužem v Bruntále na ulici Fügnerova dne 21.04.2013. Zde z vozidla Opel měli společně odcizit např. kabelku, telefony, peněženku s finanční hotovostí a dalšími osobními věcmi.
 
Oba muži jsou prověřováni na svobodě. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
 
Další zprávy:
 
Kupoval kradené věci
 
Před dvěma týdny jsme informovali o úspěších bruntálských policistů, kteří v úzké spolupráci s kriminalisty odhalili dva podezřelé pachatele okolo 20 let z majetkové trestné činnosti, konkrétně vloupání do zahradní chatky v Bruntále na ulici Staroměstská.
           
Na základě dalšího prověřování byl v těchto dnech ustanoven další podezřelý muž ve věku 49 let, který měl od výše zmiňovaných mužů kupovat odcizené věci. Toho se měl dopustit v době od 25.02.2013 do 12.03.2013 na ulici Kavalcova v Bruntále. Na místě měl zakoupit křovinořez a petrolejové lampy, i když věděl, že tyto věci byly získány trestným činem.
 
Dále také nakupoval věci od dalšího člověka, které pocházeli z jiné krádeže vloupáním a to do chatky na ulici Žlutý kopec v Brutnále. Této další trestné činnosti se měl dopustit v době od 20.03.2013 do 29.03.2013 a to na ulici Třídy práce v Bruntále. Zde odkoupil křovinořezy, o kterých věděl, že byly také získány trestným činem.
 
Tímto svým jednáním se dopustil přečinu podílnictví, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Do 4 dnů část odcizených věcí vrátil
 
Dne 23.04.2013 policisté obvodního oddělení v Krnově sdělili podezření 28letému muži z přečinu krádeže, které se měl dopustit z neděle 14.04.2013 na pondělí 15.04.2013 v Krnově v restauraci na Říčním okruhu.
 
Z restaurace byla odcizena finanční hotovost, více jak jedna desítka balíčků cigaret, notebook a další komponenty patřící k notebooku. Část finanční hotovosti a cigaret užil pro svou potřebu a zbytek věcí sám vrátil poškozené.
 
 
Obviněn z prodeje pervitinu, krádeže a porušování domovní svobody
 
Při odhalování drogové kriminality se podařilo kriminalistům a policistům obvodního oddělení v Krnově získat zásadní informace, které je dovedli ke dvěma mužům ve věku 21 a  25 let.
 
Dne 25.04.2013 bylo proti 21letému pachateli zahájeno trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přečin krádeže a porušování domovní svobody. Krádeže a porušování domovní svobody se dopustil ve formě spolupachatelství a to společně s 25letým mužem, který byl pro výše uvedené trestné činy také obviněn.
 
V prvním případě měl 21letý mladík nejméně od měsíce dubna 2012 do dubna 2013 na různých místech v Krnově celkem prodat okolo 10 gramů drogy pervitin. Celkem měl za drogu utržit 10 tisíc korun.  
 
Ve druhém případě od února do dubna 2013 v obci Úvalno měli oba muži násilně vniknout do hospodářské budovy a odcizit dvě desítky metrů měděného kabelu. Následně z budovy, zařízené jako dílna vzali dva postřikovače, z kterých uřezali plastové hadice. Tyto hadice použili při pokusu o odčerpání nafty z vozidla v garáži, což se jim nepovedlo. Násilně vnikli také do rodinného domu, který prohledali a nic neodcizili. Tímto svým jednáním majiteli způsobili celkovou škodu okolo 4 tisíc korun. 
 
 
Nezletilý cyklista nedal přednost v jízdě
 
Včera 25.04.2013 po páté hodině odpoledne dopravní policisté prověřovali a zadokumentovali dopravní nehodu cyklisty s osobním vozidlem, ke které došlo v Krnově na křižovatce ulic Dvořákův okruh, Soukenická, Hlubčická a Svatého ducha.
 
K samotné nehodě mělo dojít tak, že nezletilý cyklista při jízdě křižovatkou z vedlejší na hlavní silnici směrem doprava nedal přednost v jízdě řidičce osobního vozidla Peugeot jedoucí po hlavní pozemní komunikaci. Na místě došlo ke střetu jízdního kola s pravým bokem vozidla, kdy cyklista dopadl na vozovku. Chlapec utrpěl lehké zranění, pro které byl sanitním vozem převezen do nemocnice v Krnově. K dalšímu zranění osob nedošlo. Celková způsobená škoda činí téměř 40 tisíc korun.
 
  
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová
 
tiskový servis 26.04.2013

vytisknout  e-mailem