Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čelní náraz dvou vozideol

Bohatá nadílka sněhu o víkendu příčinou mnoha dopravních nehod 

Poškození vozidla ve Dvoře Králové nad Labem
Dosud neustanovený řidič mezi sedmou a osmou hodinou ranní v pátek 18. 12. 2009 způsobil dopravní nehodu. Pravděpodobně svoji nepozorností a nedbalostí při řízení poškodil na parkovišti před základní školou ve Dvoře Králové nad Labem osobní vozidlo Renault Megane. Z místa dopravní nehody ujel, aniž by celou událost ohlásil. Škoda na vozidle je 5 tisíc korun. Policie po neznámém řidiči pátrá a žádá případné svědky, aby své poznatky ohlásili na linku 158. 

Cizinec narazil do vozidla
Policisté šetří nehodu osmatřicetiletého cizince ve Špindlerově Mlýně. K dopravní nehodě došlo v sobotu před polednem na parkovišti u hotelu. Řidič BMW si zřejmě spletl plynový pedál s brzdou a narazil do zaparkovaného vozidla Mazda. S řidičem policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Hmotné škody na vozidlech jsou odhadnuty na 80 tisíc korun.

Nehoda s lehkým zraněním
V katastru obcí Horní Maršov a Dolní Malá Úpa došlo v ranních hodinách v sobotu 19. 12. 2009 k havárii vozidla Peugeot 206. Šestatřicetiletá řidička pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy a po průjezdu levotočivé zatáčky dostala s vozidlem smyk a narazila do sloupu veřejného osvětlení. Spolujezdkyně z vozidla byla převezena rychlou záchrannou službou s lehkým zraněním do nemocnice v Trutnově a následně propuštěna do domácího ošetřování.  Požití alkoholických nápojů před jízdou bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Hmotné škody jsou vyčísleny na 70 tisíc korun.

Řidič transportován vrtulníkem do nemocnice v Hradci Králové
Při dopravní nehodě v sobotu 19. 12. 2009 před polednem v katastru obcí Hajnice, Horní Žďár a Staré Buky došlo k těžkému zranění jednoho z řidičů.  Jedenadvacetiletý řidič Škody Favorit zřejmě při výjezdu z pravotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vjel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím automobilem Škoda Forman. Vozidlo se několikrát převrátilo přes střechu a skončilo mimo komunikaci. Řidič ze Škody Forman byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Spolujezdec ze stejného vozu byl převezen do trutnovské nemocnice. Hmotné škody na vozidlech nepřevyšují částku 20 tisíc korun. Okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem šetření policistů dopravních nehod.

Ani špatná sjízdnost vozovek nebrání v požívání alkoholu
V neděli kolem půl třetí ráno havaroval mezi obcemi Horní Maršov a Velká Úpa na Trutnovsku osmatřicetiletý muž. Se svým vozidlem Renault Megane Scenic při projíždění pravotočivé zatáčky na zasněžené vozovce zřejmě dostal smyk a narazil do kamenné zdi. Na nehodu mohl mít i pravděpodobně vliv alkoholu, který neukázněný řidič požil před jízdou. Policisté mu naměřili hodnotu 2,09 promile alkoholu. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda na vozidle je 20 tisíc korun.

nprap. Věra Krejčová
21. 12. 2009
 

Odkazy do noveho okna

Renault Megane

Renault Megane 

Detailní náhled

Renault Megane

Renault Megane 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem