Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Čelní střet dvou náklaďáků

HRADECKO - Oba řidiči těžce zraněni. 

Včera 12.3. o půl osmé ráno došlo na silnici II/308 mezi obcemi Černilov a Libřice k čelnímu střetu dvou nákladních vozidel. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič vozidla značky Fiat Ducato jedoucí od Libřic při projíždění pravotočivé zatáčky přejel zatím z nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky Mercedes Benz, do kterého vzápětí zezadu narazilo osobní auto značky Alfa Romeo. Oba řidiči nákladních vozidel byli s těžkým zraněním převezeni do hradecké fakultní nemocnice. Třicetiletého řidiče z fiatu museli hasiči z auta vyprostit. Osmadvacetiletého řidiče osobního auta a o 40 let staršího řidiče mercedesu policisté podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. U vyprošťovaného řidiče nařídili kvůli zranění odběr krve.
Policisté z důvodu závad zadrželi u obou nákladních aut osvědčení o registraci vozidla a na fiatu odhadli škodu na půl milionu, na mercedesu 380 tisíc, na převáženém nákladu 100 tisíc a na osobním 70 tisíc korun.

O pár minut později a o pár metrů dále došlo k dalšímu střetu dvou vozidel. Řidička osobního vozidla značky Peugeot Partner, která stála v koloně vozidel směrem na Libřice, se náhle rozhodla otočit zpět na Černilov. Když se otočila, tak uviděla hasičské vozidlo Jeep, které jelo se zapnutými majáky k nehodě. Ve snaze se mu vyhnout, přejela do protisměru, kde se s ním přední částí auta střetla. Ke zranění osob nedošlo. Dobrovolného hasiče i 29letou řidičku policisté podrobili dechové zkoušce. U muže byla negativní, ale žena nadýchala 0,4 promile, na základě čehož ji na místě zadrželi řidičský průkaz. Škodu na vozidle peugeot odhadli na 15 tisíc a na jeepu 30 tisíc korun.

Obě nehody jsou dále v šetření hradeckých dopravních policistů. Silnice byla zcela neprůjezdná až do 11 hodiny.

por. Iva Kormošová
13.3.2019, 10.00

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem