Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Čelní střet dvou vozidel

JIHLAVSKO: Při dopravní nehodě se zranili tři lidé, z toho dva těžce 

Velký Beranov 12. 9. 2012Velký Beranov 12. 9. 2012
Ve středu 12. září došlo na Jihlavsku k vážné dopravní nehodě. Při střetu dvou vozidel se zranili tři lidé, z toho dva těžce.
 
Po jedenácté hodině dopoledne jel řidič vozidla Škoda Octavia od obce Velký Beranov ve směru na obec Jamné. Před ním jeli ve stejném směru dva nákladní automobily. Na úseku komunikace před nájezdem na dálnici první z kamionů zastavil, neboť chtěl odbočit vlevo a dával přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu. Za ním jedoucí nákladní vozidlo rovněž zastavovalo. V té době přijížděl na místo řidič vozidla Octavia a začal nákladní automobily předjíždět. Přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Yeti. Při dopravní nehodě se v automobilech zranili tři lidé. V té době místem projížděla policejní hlídka z nedalekého Dálničního oddělení Velký Beranov. Policisté okamžitě zastavili a společně s dalšími přítomnými řidiči ihned začali s poskytováním první pomoci vážně zraněným. Přivolali zdravotnickou záchrannou službu a další policejní hlídky na zajištění místa dopravní nehody.
Ve vozidle Octavia se těžce zranil osmatřicetiletý řidič, který byl transportován letecky do brněnské nemocnice. V automobilu Yeti utrpěl zranění čtyřiasedmdesátiletý řidič a jeho spolujezdkyně. Zraněný řidič byl převezen do jihlavské nemocnice. Těžce zraněná devětapadesátiletá žena byla transportována letecky do nemocnice v Brně. 
 
Policisté provedli na místě šetření a zadokumentování. U řidičů provedli dechové zkoušky, při kterých požití alkoholu u obou vyloučili. Škodu na vozidlech předběžně vyčíslili na 450 tisíc korun. Prověřování dopravní nehody převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody zjišťují.
Úsek komunikace byl po dopravní nehodě zcela neprůjezdný a policisté odkláněli dopravu v obou směrech na objízdné trasy. Místo, kde k vážné dopravní nehodě došlo, se podařilo plně zprůjezdnit po půl druhé odpoledne.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
12. září 2012
 

vytisknout  e-mailem