Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Čelní střet dvou vozidel si vyžádal čtyři zraněné

LIBEREC - V úterý odpoledne se v ulici Lukášovská čelně střetlo osobní vozidlo Ford s Renaultem. V liberecké nemocnici skončili čtyři lidé. 

V úterý 11. července 2017 krátce před čtvrtou hodinou odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala v Liberci, ulici Lukášovská. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Řidič Fordu jel ve směru od Jablonce nad Nisou do centra Liberce, kde v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil na mokré vozovce rychlost a dostal s vozidlem smyk. V důsledku toho přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Renault.

1Při nehodě utrpěli blíže nespecifikovaná lehká zranění řidič a jeho spolujezdkyně na předním sedadle z vozidla Renault a dále také spolucestující nezletilé dítě na zadním sedadle a blíže nespecifikované zranění řidič Fordu. Všechny zraněné účastníky nehody převezli vozidla Zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Policisté podrobili ještě před převozem do nemocnice oba řidiče orientačním dechovým zkouškám na alkohol přístrojem Dräger, jejichž výsledky byly v obou případech negativní. Na vozidlech vznikla předběžná škoda ve výši 200 tisíc korun.

Nehodou se i nadále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec, kteří již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.
 

12.7.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem