Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Celníci zadrželi překupníka léků

SEMILY - Přivezl si je z Polska. 

     Pracovníci libereckého Celního úřadu zadrželi ve středu kolem 14. hodiny v blízkosti státních hranic v Harrachově 41 letého muže z Prahy, který krátce před tím přivezl z Polska do České republiky léky s obchodním označením Cirrus. Tento v Polské republice volně prodávaný lék  je totiž v Česku zneužíván k výrobě pervitinu,  a proto je nakládání s ním upraveno  vyhláškou. Podle ní smí mít u sebe každá osoba tento lék jen pro vlastní potřebu, přičemž limitní množství definuje tento zvláštní předpis.

     V případě zadrženého Pražana, v jehož vozidle objevili celníci při výkonu své hlídkové služby celkem 1 456 kusů tablet, nelze o množství pro vlastní potřebu vůbec hovořit. Z takového množství se už dá vyrobit více jak  100 gramů pervitinu.  Proto,  když celníci objevili v kontrolovaném vozidle tento kontrabant, okamžitě na místo přivolali pracovníky služby kriminální policie z Územního odboru Semily a zadrženého jim předali do vyšetřování. Po noci strávené v policejní cele si pak následující den od policistů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin nedovolené výroby a jiného nakládání  s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to ho soud může poslat až na 10 let do vězení.

     Zahájení tohoto trestního stíhání je potvrzením výborné spolupráce pracovníků Celní správy a příslušníků Policie ČR v Libereckém kraji, přičemž tento úspěch není zdaleka ojedinělý. Pracovníci celní správy i policisté chystají další společné zásahy proti pachatelům drogových deliktů v tomto regionu a vzkazují všem, že se jim převážení podobného léčiva do České republiky rozhodně nevyplatí.

 

por. Bc. Ivana Baláková
20. 7. 2012

vytisknout  e-mailem