Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Celorepubliková dopravní akce

LITOMĚŘICKO - V síti policistů uvízli hlavně řidiči překračující rychlost. 

Také litoměřičtí policisté se v závěru týdne zapojili do celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí, které se každoročně konají v souvislosti se začátkem prázdnin.

Během pátku a soboty se dopravní policisté zaměřili zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti vozidel, způsob jízdy a chování řidičů, kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů anebo technický stav vozidel.

Celkem bylo zkontrolováno 165 vozidel a odhaleno 35 přestupků. Větší část z nich (31) vyřídili policisté na místě uložením pokut v příkazním řízení (v celkové částce 17.300 korun), zbylé čtyři přestupky oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení maximální povolené rychlosti, kterého se dopustilo 22 řidičů. Kromě toho byl v 7mi případech zjištěn nevyhovující technický stav vozidel, dvakrát byli řešeni řidiči, kteří za jízdy drželi telefon, a pokuta byla uložena také kvůli nepoužití zádržného systému.  

V průběhu zmíněné akce se dopravním policistům také podařilo dostihnout a zadržet dvě osoby podezřelé ze spáchání trestného činu krádeže.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Litoměřice 4. července 2023

Odkazy do noveho okna

foto ze zadržení

foto ze zadržení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem