Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celorepubliková dopravní akce zaměřená na rychlost

KRAJ - Středočeští policisté 9. a 13. srpna v rámci této akce věnovali pozornost rychlosti řidičů 

Pondělí 9. a pátek 13. srpna byly dny, které se nesly ve znamení měření rychlosti na všech českých silnicíh a dálnicích, nejinak tomu bylo i ve Středočeském kraji. V rámci celorepublikové dopravní akce se středočeští policisté zaměřili na kontroly řidičů, především pak na to, jestli dodržují maximální povolenou rychlost.
Po oba dva dny bylo do akce nasazeno 252 policistů, a to jak z dopravní, tak i pořádkové policie. Během obou dnů zkontrolovali 1820 vozidel a jejich řidičů, při kterých zjistili 447 přestupků, z nichž 195 řidičů překročilo maximální povolenou rychlost.
Sedm řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu a 2 pod vlivem drog. 
Z dalších čísel, které kontroly ukázaly lze uvést, že 39 řidičů řídilo, aniž by se řádně připoutalo bezpečnostním pásem a 18 řidičů za jízdy telefonovalo nedovoleným způsobem, tedy že drželi za jízdy mobil v ruce a telefonovali, nebo psali zprávy.
Tyto kontroly často vedou i k vypátrání hledaných osob, bylo tomu tak i při této kontrole, kdy se podařilo vypátrat celkem 2 hledané osoby.

Vzhledem k tomu, že se blíží konec prázdnin a mnoho lidí se bude ve větším počtu vracet z dovolených, budeme se kontrolám věnovat i v těchto dnech. Policisté tyto dopravní akce a kontroly realizují především proto, aby se zvýšil pocit bezpečnosti na českých silnicích a předcházelo se dopravním nehodám, proto je realizujeme po celý rok.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
16. srpna 2021

vytisknout  e-mailem