Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Celorepubliková součinnostní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ – Deset cizinců bylo vyhoštěno z území EU. 

V souvislosti s realizací opatření „Společné akční dny Europolu 2018“ zaměřené na problematiku obchodování s lidmi a pracovní vykořisťování, proběhla v květnu na území Karlovarského kraje součinnostní kontrolní akce. Té se účastnili policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu a na dvě desítky policistů Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje především z Odboru cizinecké policie, společně s pracovníky Oblastního inspektorátu práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

V rámci této akce proběhla kontrola v jedné ze společností na Mariánskolázeňsku. Zde bylo zkontrolováno více jak pět desítek osob převážně cizinců. U deseti cizinců policisté zjistili porušení zákona o pobytu cizinců, neboť vykonávali zaměstnání bez patřičného povolení. Cizinci byli převezeni na policejní oddělení, kde s nimi bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie. Cizincům byla stanovena doba na 3 měsíce až 6 měsíců, během které jim není umožněn vstup na území EU.

Tři cizinci policistům předložili cestovní doklady, které specialisté z Oddělení dokladů a specializovaných činností vyhodnotili jako padělané. Za spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny jim policisté sdělili podezření. Soudce rozhodl o výši trestu a cizince vyhostil z České republiky na dobu 2 let. Během kontrolní akce policisté zjistili i dva přestupky, jenž vyřešili udělením blokové pokuty.

nprap. Zuzana Týřová
5. 6. 2018

Odkazy do noveho okna

součinnostní akce

součinnostní akce 

Detailní náhled

součinnostní akce

součinnostní akce 

Detailní náhled

součinnostní akce

součinnostní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem