Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Celorepublikový preventivní projekt "Zebra se za Tebe nerozhlédne" i na Rokycansku

ROKYCANSKO - Policisté nejen na Rokycansku se zaměřili na přechody pro chodce. 

     Policisté na Rokycansku se během celého tohoto  týdne stanou součástí realizovaného celorepublikového preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“.  Při této akci se policisté zaměří zejména na přechody pro chodce a proto nejčastější místa, kde se veřejnost s policisty a policejními preventisty může  setkat,  jsou zejména přechody škol a jejich okolí. Zejména ti nejmenší žáčci jsou upozorňováni na zásady bezpečného chování chodců, obzvláště pak na přechodech pro chodce. Zápisník s nápisem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ a kartička s radami, jak správně přecházet vozovku, jim snad nejen při cestě do školy či ze školy zpět  domů připomene, jak se mají jako účastníci silničního provozu bezpečně chovat. Pamatujme, že mýtus o absolutní přednosti na přechodu pro chodce neplatí.
 
ZEBRA RADÍ:
-    Vozovku přecházej n apřehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!!!
-     Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!!!
-     Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!!!
-     Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla.

Projekt je realizován ve spolupráci Policie ČR, Zdravotní pojišťovny MV ČR a BESIPU. Součástí projektu bude beseda na vybrané základní škole, které bude přítomen zástupce Besipu, policejní mluvčí a dopravní policista. Žáci budou přítomni  besedě zaměřené na téma dopravní výchova.

 

prap. Hana Kroftová
1. dubna 2014

vytisknout  e-mailem