Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Celostátně hledaní muži skončili v policejních celách

Ostrava, Frýdek-Místek – během neděle zatkli cizinečtí policisté dva celostátně hledané muže  

I když pobytové kontroly, které naši policisté pravidelně provádějí, jsou zaměřeny hlavně na zjišťování cizích státních příslušníků, kteří se na území České republiky zdržují v rozporu se zákonem o pobytu cizinců, v rámci uskutečněných pobytových kontrol odhalují také české občany nectící zákony.
V neděli 31. října ráno při pobytové kontrole v hotelu v Ostravě-Výškovicích zjistili pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Ostrava, že jeden z hostů je vedený v evidenci celostátního pátrání. Pro trestné činy úvěrový podvod a zanedbání povinné výživy na něj Okresní soud v Ostravě vydal příkaz k zatčení. Na základě domluvy se soudcem policisté šestatřicetiletého muže nejprve umístili do policejní cely a odpoledne jej převezli k soudu, který příkaz vydal.


Téhož dne ve večerních hodinách ve Frýdku-Místku kontrolovali policisté odboru specializovaných činností osádku osobního vozidla Škoda-Felicia. Řidič kromě řidičského průkazu předložil náhradní doklad – potvrzení o občanském průkazu. Lustrací v evidencích policisté zjistili, že na něj Okresní státní zastupitelství Ostrava vydalo předchozí souhlas se zadržením. Jednadvacetiletého muže, podezřelého ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, policisté zadrželi a eskortovali do policejní cely v Ostravě.
 

vytisknout  e-mailem