Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Celostátně hledaný muž najel s vozidlem na kriminalistu

Hlídka z místního oddělení Vinohrady zadržela ozbrojeného recidivistu za pár minut.  

Kriminalisté z třetího policejního obvodu se dnes před půl třetí odpoledne snažili zadržet ozbrojeného řidiče vozidla Mercedes-Benz C270 na Praze 4 v Čerčanské ulici. Dvaadvacetiletý recidivista figurující v celostátním pátrání ovšem na výzvy policistů nereagoval a kriminalista mu proto rozbil okno, aby se mu podařilo zákrok dokončit. Mladý řidič však sešlápl pedál plynu a na jednoho z kriminalistů najel. Toho vláčel několik metrů ulicí a druhý z detektivů mu mezitím pohrozil střelnou zbraní a nakonec varovně vystřelil do bezpečného prostoru. Řidič následně ujel směrem do centra města a policisté okamžitě informovali operátora tísňové linky, který k pronásledování stříbrného vozidla využil dostupných hlídek z okolí.
 
Policisté z místního oddělení Vinohrady zadrželi řidiče kolem půl třetí na křižovatce ulic Vinohradská a Písecká a předali ho kriminalistům k dalším úkonům. Vyšetřovatel mladého recidivistu v nejbližších hodinách obviní ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a loupeže, za což mu hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.
 
Zákrok detektivů budou samozřejmě vyhodnocovat vnitřní kontrolní orgány policie a během zítřejšího dne detektivové uvolní další informace k případu včetně videozáznamů, které dnes musí ještě vyhodnotit.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 9. 4. 2014

vytisknout  e-mailem