Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Celostátně hledaný zadržen

Zadržen při dopravní akci 

     Sto šedesát šest zkontrolovaných vozidel, sedmdesát pět zjištěných přestupků v dopravě za třicet tisíc pět set korun, jedna zadržená osoba vyhlášená v celostátním pátrání a jedna zjištěná řidička, u níž je podezření, že řídila pod vlivem drog. To jsou výsledky dopravně bezpečnostní akce, která proběhla 23. října v odpoledních hodinách na Benešovsku. Zúčastnilo se jí dvacet sedm policistů pořádkové a dopravní služby. 


     V obci Václavice zastavili dopravní policisté osmnáctiletou řidičku osobního vozidla. Kontrolou auta zjistili, že má ve stírací ploše poškozené čelní sklo. Dále u ní provedli dechovou zkoušku, ta byla negativní. Podle toho, jak se žena při jednání chovala, policisté pojali podezření, že je pod vlivem drog. Vyzvali ji proto, aby se podrobila orientačnímu testu Drugwipe 5+. Test a lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči však žena odmítla. Policisté jí proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali pokračovat v jízdě. Informovali ji o tom, že případ předají k dalšímu jednání na Městský úřad do Benešova. 
 

     Krátce po sedmé hodině večerní stejná hlídka dopravních policistů při kontrole osmatřicetiletého řidiče ve Vlašimské ulici v Benešově zjistila, že prochází celostátním pátráním a Okresní státní zastupitelství v Mladé Boleslavi na jeho osobu vydalo souhlas se zadržením. Muže proto převezli na benešovské obvodní oddělení, kde ho předali kolegům. Ti vyrozuměli mladoboleslavské kriminalisty a se zadrženým provedli potřebné úkony. Druhý den si ho na svoji služebnu převezli benešovští kriminalisté. Předali mu usnesení o zahájení trestního stíhání, vyslechli a poté propustili na svobodu.

    

por. Bc. Zuzana Stránská 

26. říjen 2011 

 

vytisknout  e-mailem