Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cely prázdnotou nezejí

DĚČÍN - aneb úspěšný den policistů z děčínského okresu 

Neutekl daleko
 
Do prodejny s broušeným sklem v obci Hřensko se včera kolem půlnoci vloupal dvaatřicetiletý muž z Ústí nad Labem. Rozmlátil kvůli tomu skleněnou výplň dveří, čímž způsobil škodu předběžně ve výši sedm tisíc korun. Při prohledávání interiéru byl vyrušen majitelkou a tak nezbývalo, než vzít nohy na ramena. Tím si však příliš nepomohl, protože policisté z místního obvodního oddělení se za ním okamžitě pustili a o něco později jej zadrželi v Podskalí. Pak přišla na řadu policejní cela a sdělení podezření z krádeže vloupáním společně s poškozením cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Na svobodu si pak s sebou po propuštění ze zadržení odnesl hrozbu až dvouletého vězení.
 
 
Neutekl vůbec
 
V děčínské policejní cele se v současné chvíli nachází jednačtyřicetiletý místní muž. A to z toho důvodu, že dnes pod rouškou noci se na Riegrově ulici pokoušel vloupat do zaparkované Škodovky. Neunikl však pozornosti policistům z hlídkové služby, kteří jej zpacifikovali a převezli na obvodní oddělení. Tam mu naměřili nějaké to promile alkoholu a pak už přišlo na řadu zmíněné ubytování. Pravděpodobně si vyslechne podezření z krádeže vloupáním, za kterou by mohl být potrestán až dvouletým vězením.
 
 
Utéci nestačil
 
Na obvodní oddělení v Krásné Lípě přišlo včera večer oznámení, že kdosi vnikl do jedné zdejší rekreační chaty. Policisté ihned vyrazili na místo a záhy svou akci úspěšně ukončili. Poblíž napadeného objektu lapili pětapadesátiletého výtečníčka, který měl u sebe batoh naditý odcizenými věcmi pocházejícími právě odtud. Zadržený putoval do policejní cely v Rumburku, kde si počká na další úkony. Vypadá to pravděpodobně na podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Za takové počínání nabízí trestní zákoník až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Utéci se ani nechystal
 
Ani cela ve Varnsdorfu nezeje prázdnotou. Včera večer ji přišel krátkodobě obydlet devětačtyřicetiletý místní obyvatel. Ve večerních hodinách totiž v jedné restauraci verbálně a pak i fyzicky napadl dalšího muže, přičemž mu způsobil drobná zranění. V útocích nepolevil ani v případě přítomných policistů ze speciální pořádkové jednotky, kteří dorazili na místo, aby situaci vyřešili. Museli ho tedy umravnit. Teď mu hrozí, že se bude zodpovídat z přečinu výtržnictví, za který může soud udělit až dvouleté odnětí svobody. Napadený lékařské ošetření odmítl.
 
 
Utekl, ale stejně ho chytili
 
Na pohonné hmoty se do České kamenice dnes asi hodinu po půlnoci vypravil dvaačtyřicetiletý muž z Liberce. Nejprve odsál čtyři litry z nákladní Avie, pak se přesunul k zaparkovanému Golfu, kterému chtěl rovněž pustit žilou. To mu automobil značně zkomplikoval tím, že začal pomocí alarmu volat o pomoc. To lapku donutilo utéci. Další, kdo mu situaci zkomplikoval, byli strážci zákona, kteří jej dohnali a zadrželi. A kdepak se výtečník právě nachází? Ano, v cele předběžného zadržení.
 
 
2. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem