Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Cena "Anděl" pro Policii ČR

V rámci Slavnostního setkání na Novoměstské radnici v Praze 2, která se konala u příležitosti Evropského dne obětí kriminality, udělil již po osmé Bílý kruh bezpečí svou cenu ,,Anděl“.  

Za minulý rok 2008 tuto cenu obdržela také ředitelka Policie ČR Obvodního ředitelství Praha II. Anděl jí byl udělen za mimořádný přístup k obětem trestných činů, který v mnohém překročil rámec jejích povinností. A zároveň za její dlouholetou podporu účinných forem komunikace respektujících práva a lidskou důstojnost obětí a pozůstalých po obětech trestných činů v policejní praxi.

V loňském roce po podpisu smlouvy o vzájemné spolupráci mezi Bílým kruhem bezpečí se sídlem na Praze 5 a Policií ČR Obvodním ředitelství Praha II byl realizován pilotní projekt "Nejste na to sami". Projekt je zaměřen na čtyři skupiny obětí a to na děti jako oběti a svědky trestných činů, na pozůstalé a příbuzné pohřešující blízkou osobu, na oběti násilí, na oběti nebezpečného pronásledování. V rámci tohoto projektu probíhá současně také školení pro policisty ze základních útvarů, kteří jako první přichází do přímého kontaktu ať už s oběťmi nebo svědky trestných činů. Policisté jsou rovněž proškolováni v použití instruktážních karet určených přímo pro jejich činnost. I pro letošní rok 2009 byla v rámci tohoto projektu naplánována společná činnost obou stran, která navazuje na minulé velice úspěšné období spolupráce.

Zvýšení profesionality a zlepšení lidského přístupu ze strany policistů právě v této oblasti by mělo přinést ještě kvalitnější, právě tolik potřebnou a stále diskutovanou pomoc těm nejzranitelnějším.

Zpracovala: nprap. Eva Kohoutová

vytisknout  e-mailem