Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cennosti v autě - snadná výzva

Zloději měli žně 

Přes opakovaná varovaní Policie ČR i tento víkend zaevidovali rychnovští policisté několik případů krádeže věcí z osobních automobilů. První případ přišla nahlásit na Obvodní oddělení Opočno oznamovatelka už v pátek. Během noci se do osobního vozu zn. Opel Sintra vloupal neznámý pachatel. Po rozbití předního okna ji z auta ukradl peněženku s finanční hotovostí, dvěma platebními kartami a osobními doklady. K lupu si zloděj ještě přibalil navigaci a akuvrtačku. Celkovou škodu u této krádeže vloupáním opočenští policisté předběžně vyčíslili na více než 9.000 korun.
Automobil jako terč svého útoku si vybrali i zloději na Dobrušsku. Ze dvou vozů, zaparkovaných v sousedících obcích, ukradli lapkové během noci ze soboty na neděli většinu věcí, které v dopravních prostředcích jejich majitelé zanechali. Z vozu zn. Volkswagen Passat zloděj ukradl pánskou ledvinku se svazkem klíčů, navigaci GPS, USB kabel, autonabíječku mobilního telefonu a osobní doklady. K výše uvedené škodě majitel vozu musel přičíst i rozbité okénko vozu, kterým se zloděj k lupu dostal. Druhý vůz, který nezůstal tuto noc bez úhony, byla oktavie. I do škodovky se poberta dostal rozbitím okénka. Z auta posléze ukradl pánské rifle se svazkem klíčů, ke kterým přidal dámskou kabelku s peněženkou, klíči, platebními kartami, osobními doklady, mobilním telefonem a dioptrickými brýlemi. K lupu neznámý pachatel přibral i sportovní cestovní tašku s oblečením, toaletními a kadeřnickými potřebami. Škodu těchto dvou nočních krádeží dobrušští policisté předběžně vyčíslili na téměř 25.000 korun.
Policie ČR uživatele automobilů opakovaně varuje - auto není trezor ! Neponechávejte si ve vozidlech žádné cennosti, drahé předměty, peníze, osobní doklady. Pokud si  věci ve voze musíte na chvíli uložit, nevystavujte je na odiv okolí. Nespoléhejte na to, že pokud uložené věci schováte do zavazadlového prostoru auta, nikdo vám je neukradne. Zlodějové jsou nápadití a rychlí. Nejlepší ochranou vašich věcí je neponechávat je ve voze bez dozoru.
por. Mgr. Alena Kacálková
8. března 2010

vytisknout  e-mailem