Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Černé pondělí pro zloděje

V pondělí kolem poledního skončili v poutech hned čtyři podezřelí, kteří chtěli vykrást zaparkovaná auta. Jednoho z nich dokonce zastavil až varovný výstřel. 

První případ řešili místní policisté deset minut před polednem, kdy vyjížděli do Vinohradské ulice. Tam se v tu dobu dva pachatelé vloupali do zaparkovaného vozidla VW, ze kterého následně demontovali autorádio. S tímto úlovkem je následně zadrželi zmiňovaní policisté poblíž vstupu do vestibulu stanice metra Želivského. Jeden z těchto pachatelů se ještě snažil mužům zákona utéct, v čemž mu zabránil zakročující policista za pomoci donucovacího prostředku varovný výstřel ze služební zbraně. Dvojice následně skončila na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež vloupáním.
Ke druhému, téměř totožnému případu vyjížděli místní policisté o necelé tři hodiny později opět na Vinohrady, tentokrát do Hradešínské ulice. I v této události hráli hlavní roli dva pachatelé, kteří se vloupali do zaparkované Škody Superb. Díky pozornému oznamovateli se pachatele podařilo policistům zadržet dřív, než stihli z auta cokoliv odcizit. Stejně jako v prvním případu předvedli policisté tuto dvojici nenechavců na místní oddělení pro podezření z trestného činu krádeže vloupáním.
Všem zadrženým pachatelům hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 8. 2013

vytisknout  e-mailem