Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

"Černý pasažér" pobodal revizora

Díky pohotové reakci řidiče tramvaje byl muž zadržen. 

V pátek, krátce před půl čtvrtou odpoledne, kontroloval devětačtyřicetiletý revizor cestující na lince tramvaje číslo 7. Když se vůz blížil ke konečné zastávce Radlická, požádal revizor o předložení platného cestovního dokladu muže, který ale jízdenku odmítal ukázat. S kontrolorem nekomunikoval a pouze zjišťoval, jestli má revizor ve voze kolegu.  Po chvíli začal pracovníka dopravních podniků dokonce slovně napadat a urážet. Revizor proto dvaapadesátiletého muže vyzval, aby na zastávce Radlická společně vystoupili s tím, že k celé události přivolá Policii ČR. To muž odmítl a ve chvíli, kdy tramvaj dojela na konečnou, „černý pasažér“ neváhal a napadl nožem revizora, který k němu stál otočený bokem. Tím mu způsobil řeznou ránu nad levým obočím a také bodnou ránu v oblasti ramene.
 
Při samotném útoku však pachateli vypadl nůž z ruky, čehož využil řidič tramvaje, který celému incidentu přihlížel, otevřel dveře a revizor tak mohl nůž odkopnout ven ve snaze zabránit dalšímu útoku. Sám kontrolor pak spolu s řidičem v rychlosti vystoupili. Útočník zůstal uvnitř a pohotový řidič zavřel dveře, čímž útočníka zadržel do příjezdu policistů. Ti byli na místě během pár minut a muže si převzali.
 
Revizora odvezla zdravotní záchranná služba do nemocnice na ošetření.
 
Útočníka policisté obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až ve výši deset let.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 18. 11. 2013
 

vytisknout  e-mailem